Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Comunitat Rubí Brilla desperta interès entre els socis del projecte europeu REMIDA L’equip de Rubí Brilla ha presentat la comunitat en el marc d’una nova reunió tècnica a França https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La Comunitat Rubí Brilla desperta interès entre els socis del projecte europeu REMIDA

L’equip de Rubí Brilla ha presentat la comunitat en el marc d’una nova reunió tècnica a França
Membres de l’equip de Rubí Brilla, el projecte municipal de foment de l’eficiència energètica i les energies renovables, han participat aquesta setmana en una nova reunió tècnica de la iniciativa REMIDA (smaRt Energy chains and coMunIties in the meD Area), que en aquesta ocasió ha tingut lloc a Ia localitat d’Isle sur la Sorgue, a França.

Durant la trobada, els tècnics rubinencs han presentat a la resta de socis de REMIDA el projecte Comunitat Rubí Brilla, que compta actualment amb la implicació de més d’un centenar de llars de la ciutat. Gràcies a la utilització d’un aparell de gestió energètica i d’una aplicació per a ordinadors i dispositius mòbils, aquests habitatges poden conèixer en tot moment quanta energia consumeixen i aplicar senzilles mesures per tal de reduir-ne la despesa.

Quan es va posar en marxa la Comunitat Rubí Brilla, la previsió inicial era aconseguir estalvis anuals superiors al 10%. Les primeres dades recollides, però, demostren que aquesta rebaixa de la despesa pot ser en molts casos superior, arribant fins i tot a valors per sobre del 20% en aquelles llars on es fa un ús regular de l’aplicació dissenyada per l’empresa Enerbyte Smart Energy Solutions SL.

Rubí ha presentat la Comunitat Rubí Brilla en el marc del projecte REMIDA com a exemple de bona pràctica basada en el model PPPP (Public-Private-People Partnership), ja que compta amb la participació de l’administració pública i la universitat, l’empresa privada i la ciutadania. La iniciativa ha tingut molt bona acollida entre la resta de socis de REMIDA, alguns dels quals ja han manifestat el seu interès per contactar amb Enerbyte i aplicar a les seves respectives localitats el mateix projecte.

Taller de comptabilitat energètica
En el marc dels actes per commemorar la Setmana de l’Energia a la ciutat, l’equip de Rubí Brilla, amb la col·laboració de l’Institut Català d’Energia, ha organitzat aquest divendres 20 de juny un taller de comptabilitat energètica que té per objectiu ajudar la ciutadania a entendre les factures elèctriques i aprendre consells útils per estalviar energia.

L’activitat tindrà lloc de 19 h a 20 h a l’Ateneu Municipal i, per participar-hi, cal inscriure’s prèviament trucant al telèfon 93 588 70 00 (ext. 1407) o bé enviant un correu electrònic a rubi_brilla@ajrubi.cat.

Rubí també commemorarà la Setmana de l’Energia amb tot un seguit de propostes lúdiques que tindran lloc el proper 28 de juny en el marc de la Festa Major de la ciutat.