Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Comissió cívica de Buits plens es reuneix per primera vegada per conèixer l’estat del projecte A l’octubre es preveu adjudicar les obres dels dos solars, que podrien començar a finals d’octubre, amb un termini d’execució de dos mesos https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La Comissió cívica de Buits plens es reuneix per primera vegada per conèixer l’estat del projecte

A l’octubre es preveu adjudicar les obres dels dos solars, que podrien començar a finals d’octubre, amb un termini d’execució de dos mesos
Aquest dimecres s’ha reunit per primera vegada la Comissió cívica del projecte Buits plens, un òrgan que ha de vetllar per la transparència de tot el procés. Amb aquesta iniciativa, inclosa en el Pla de mesures anticrisi 2014, l’Ajuntament ha volgut donar la paraula als ciutadans perquè fossin ells qui decidissin com recuperar, per a un ús social, dos espais que actualment no es fan servir: el solar ubicat a la confluència entre els carrers de Prim i de Balmes, d’uns 450 m2, i el del c/ Primer de Maig, 41, d’uns 900 m2.

Durant la reunió, els membres de la Comissió cívica han conegut de primera mà el desenvolupament tècnic dels dos projectes arquitectònics escollits per la ciutadania el passat 19 de juny: la proposta Passera (solar de la plaça Pearson) i Espai compartit (solar de la Zona Nord).

L’Ajuntament també ha donat a conèixer als membres de la comissió el calendari de Buits plens, que preveu aprovar els dos projectes executius aquest mes de juliol. Després del període d’exposició pública corresponent, s’ha previst iniciar el procediment negociat per tal d’adjudicar les obres, que podrien començar a finals d’octubre, amb un termini d’execució d’uns dos mesos.

El Consistori també ha exposat a la comissió el detall del pressupost del projecte, dotat amb 100.000 euros del Pla de Mesures Anticrisi 2014.

La Comissió cívica de Buits plens està formada per 4 representants de la ciutadania, escollits pels propis participants al procés, i pels representants dels partits polítics presents al Ple municipal. La comissió s’encarrega de fer un seguiment del projecte i de la seva adjudicació i execució.

La ciutadania té la paraula
A finals de maig, una quarantena de ciutadans va participar en una primera sessió per debatre i analitzar les problemàtiques i necessitats d’espai públic a la ciutat en general i, en particular, al voltant dels dos solars. A mitjans de juny es van tornar a reunir per, d’una banda, conèixer les diferents propostes de disseny i, de l’altra, debatre’n els avantatges i inconvenients i acabar escollint, mitjançant votació, l’escenari que van considerar més adequat per a cada solar públic.

En el cas del solar de la plaça Pearson, un 71,5% dels participants es va decantar per l’opció Passera, que consisteix en incorporar un recorregut dins del solar que definirà 4 àmbits d’ús diferents, pensats per a un públic intergeneracional. Així, s’ha ideat un espai de jocs infantils amb sorral, una zona d’ombra i de repòs pensada especialment per a la gent gran, un espai destinat als joves, en el qual s’integren part dels murs existents per a ser suport d’expressions artístiques, i un darrer espai tipus escenari, pensat per tota la ciutadania. Aquesta proposta conserva la majoria de murs existents actualment i ofereix a aquest espai un caràcter més íntim, per a fer-hi activitats més recollides.

En el cas del solar del c/ Primer de Maig, un 64% dels assistents va escollir l’opció Espai compartit. Es tracta d’una proposta que planteja deixar l’aparcament que hi ha actualment tal com està, on hi aparquen poc més d’una vintena de vehicles, i actuar al talús existent. Amb aquesta proposta es conservaran bona part de les places d’estacionament actuals i, a més, es netejarà la vegetació del talús, es crearà una passarel·la i es construirà un boulder (un petit rocòdrom) aprofitant la verticalitat del talús. Aquest espai pretén ser la porta d’entrada del futur parc de la Serreta.