Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La ciutat organitza un nou recapte d’aliments coincidint amb la Fira de Sant Galderic 2013 A més, la 19ena edició de la fira amplia la proposta “De tapes per la fira” i trasllada algunes activitats a la plaça Doctor Guardiet. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La ciutat organitza un nou recapte d’aliments coincidint amb la Fira de Sant Galderic 2013

A més, la 19ena edició de la fira amplia la proposta “De tapes per la fira” i trasllada algunes activitats a la plaça Doctor Guardiet.
La Fira de Sant Galderic d’aquest any serà la més solidària de les 19 edicions que porta aquesta trobada rubinenca d’art i pagesia a la nostra ciutat, ja què inclourà com una de les activitats el segon gran recapte d’aliments que organitzen les entitats solidàries de Rubí, coincidint amb el Dia Internacional per a l'eradicació de la pobresa, que es commemora el 17 octubre. Així, dissabte 19 d’octubre, al voltant de les 10 h i fins a les 20 h, s’iniciarà, d’una banda, el 2n Recapte d’Aliments, que ubicarà dues parades al centre, i d’altra, les activitats pròpies de la 19a edició de la Fira Sant Galderic, que ompliran les places de Catalunya i Doctor Guardiet i els carrers del casc antic de la ciutat amb més d’un centenar de parades d’art, artesania, pagesia, objectes de col·leccionista, puntaires i vehicles antics, entre d’altres.

Segons la regidora de Cultura, Neus Muñoz, per l’Ajuntament és important col·laborar en aquest tipus propostes culturals “que suposen la recuperació de les nostres arrels i la nostra identitat, d’una banda, i una aposta interessant de treball conjunt entre associacions i entitats capaces de crear xarxes”. Muñoz ha assegurat que la fira també és “una mostra de com a través de la cultura es pot lluitar contra la crisi i impulsar la reactivació de la economia, alhora que es fomenten valors com la cohesió social amb activitats com aquest segon recapte que es farà”.

Per la regidora de Comerç, Arés Tubau, també present a la presentació d’aquesta 19 edició que ampliarà l’activitat “De tapes per la fira” als dos dies d’abans (17 i 18 d’octubre des de les 18 h), “treure gent al carrer com fa aquesta activitat sempre és positiu pel comerç ja que ajuda a dinamitzar el centre de la ciutat”. Tubau ha dit que s’ha ofert a tots el restauradors de centre, zona d’influència de la fira, la possibilitat de participar en aquesta activitat gastronòmica. Per aquesta segona edició de l’activitat, s’han sumat 4 restauradors més a la desena que ja van participar en l’edició de l’any passat, amb una proposta de 14 tapes diferents que es podran adquirir als establiments participants del 17 al 19 d’octubre.

La presidenta de l’Associació Sant Galderic, Magda Batlles, ha explicat també algunes de les novetats com són un taller pràctic d’horts urbans que es farà a la plaça Catalunya, d’11 a 12.30 h i l’espectacle infantil i la mostra d’activitats de les entitats que es farà a la pl. Doctor Guardiet, per tal d’apropar les activitats a la zona del casc antic, on s’ubiquen les parades d’artistes, artesans i pagesos. Batlles ha afirmat que “sense les aportacions de totes les entitats i persones que hi col·laboren en l’organització d’aquesta trobada, cadascuna de les quals representa una petita part de la fira, i la col·laboració de l’Ajuntament, la fira no podria ser”. També ha avançat que per l’any vinent, en què l’Associació commemora el 20è aniversari de la fira, estan preparant un homenatge al fotògraf rubinenc Josep Ma. Roset, amb una exposició antològica a la ciutat i l’edició d’un calendari amb imatges seves, que es podrà adquirir a l’estand de l’entitat el pròxim 19 d’octubre.

L’11è tast de vins a Can Ramoneda, el pròxim dimarts 15 d’octubre, al qual qui es vulgui inscriure ha d’anra al Punt d’Informació de l’Antiga Estació, i l’exposició de les obres del 12è Concurs de Plaques de Cava de Rubí, el divendres 18 d’octubre a l’Antiga Estació, són les dos activitats que donaran la sortida a aquesta fira rubinenca.

Recapte solidari

El 2n Recapte d’Aliments que les entitats solidàries de la ciutat organitzen, coincidint amb aquesta edició de la fira, vol tornar a fer una crida “a la col·laboració ciutadana que ens permet – ha dit el responsable de Creu Roja Xavier Royo – continuar ajudant a les persones que més ens necessiten actualment, un dia com aquest en què la ciutadania sortirà a gaudir d’aquesta activitat”.

Com en el primer recapte, en què es van recollir 2.130 kg. d’aliments de primera necessitat, els punts de recollida seran a l’avinguda de Barcelona, davant del supermercat Condis Mariona, i un segon punt nou a l’avinguda Francesc Macià amb el carrer Sant Cugat. Els productes més necessaris són els mateixos de l’altra vegada: farina, llet, oli d’oliva, llaunes de tonyina i tomàquet en conserva.
A partir de les 10 h, i fins a les 20 h, totes les persones que vulguin participar en aquesta nova recollida d’aliments, podrà portar-los als punts indicats.

A Rubí, a través de la Taula d’entitats de Rubí per la inclusió social, integrada per ASAV, Càritas, Creu Roja i Frater -Nadal Rubí, l’any 2012 es van poder beneficiar d’ajuts alimentaris mes de 3500 ciutadans/es.