Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La ciutat comença a prendre consciència de l'illa En les primeres 48 hores s’han rebut 25 consultes majoritàriament relacionades amb els permisos d’accés de vehicles. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La ciutat comença a prendre consciència de l'illa

En les primeres 48 hores s’han rebut 25 consultes majoritàriament relacionades amb els permisos d’accés de vehicles.
48 hores després de la posada en marxa de l’ illa de vianants entre els carrers Prim i Sant Josep, ja s’han impulsat algunes mesures correctores. Una comissió de seguiment de l’illa es troba cada migdia per avaluar les incidències de les darreres hores dia i donar solucions als inconvenients que van sorgint. La primera decisió que s’ha pres ha estat incrementar la presència policial als perímetres de l’illa per evitar l’augment de la indisciplina viària, sobretot, pel que fa a l’aparcament de vehicles a espais no permesos. Una altra mesura ha estat reforçar els senyals de trànsit que impedeixen l’entrada de camions pesats a tota la ciutat, tenint especialment cura de l’illa. En total, el primer dia d’illa, la policia local va haver de donar assistència a 7 camions que havien quedat atrapats a la xarxa perpendicular de l’illa. Una situació excepcional que ja s’ha normalitzat, sense incidents destacables.

Les obres de renovació dels contenidors soterrats, que van iniciar-se el mateix dia que es posava en marxa l’illa i en espais coincidents, també han estat punts d’especial atenció de vigilància en tant que han impedit la circulació fluïda de vehicles amb mercaderies que volien accedir als comerços. Un espai on aquesta problemàtica s’ha vist agreujada durant les primeres hores de l’illa ha estat la confluència entre l’avinguda Barcelona i el carrer Cervantes, lloc on es troba la benzinera Corral i on vehicles amb caixa ampla proveeixen de combustible aquest establiment. Actualment els problemes inicials de pas d’aquests vehicles han quedat solucionats.

Tota la senyalització

El dijous, 3 de juliol, s’acabarà de col•locar tots els senyals informatius que afecten a l’illa de vianants i a les zones de càrrega i descàrrega, a les que es permetrà accedir entre les 7.30 h i les 10.30 h al matí i les 14 h i les 16.30 h a la tarda.

Pel que fa les acreditacions de vehicles, l’Ajuntament ja les ha començat a lliurar en mà als propietaris de vehicles amb aparcaments a la zona afectada que ha pogut localitzar. A les persones no que s’han pogut localitzar se’ls ha deixat una notificació perquè passin a recollir-les per l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) de les Torres.

El nou itinerari del transport públic

El tancament de l’illa ha anat acompanyat d’un canvi dels itineraris de la línia 1 i 4 de l’autobús urbà que, en sentit Nord, ha deixat de passar pel centre de la ciutat per fer-ho per la carretera comarcal 1413. Aquest canvi ha provocat retards importants durant el primer dia que s’han anat corregint fins arribar als 5-10 minuts actuals. Tota la informació sobre els nous itineraris es pot consultar a www.rubibus.com

Les demandes sobre informació relacionada amb el transport públic s’han afegit a les rebudes al telèfon d’atenció especial que l’Ajuntament ha habilitat per atendre els ciutadans i comerciants afectats directament pel tancament de l’illa. Durant els dos primers dies d’illa han estat ateses un total de 25 consultes. La majoria, 20, sol•licitaven informació sobre els distintius necessaris per accedir a l’illa i sobre els vehicles que hi poden accedir. La resta, estan relacionades amb la informació de càrrega i descàrrega (2), el transport públic (1) o la situació de les tanques de l’illa (2).