Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La ciutat celebra un Sant Jordi molt participatiu Un centenar de persones assisteixen a la presentació del nou disc de Roger Margarit que va clasurar less activitats de la diada. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La ciutat celebra un Sant Jordi molt participatiu

Un centenar de persones assisteixen a la presentació del nou disc de Roger Margarit que va clasurar less activitats de la diada.
Lectura popular de textos, petons solidaris, contacontes al carrer, tallers infantils, intercanvi de llibres, visites pel centre històric, i parades de llibres al centre i de roses repartides per tota la ciutat van ser algunes de les activitats amb les quals ahir grans i petits van poder celebrar una de les diades de Sant Jordi més participatives dels darrers anys.

Els actes van començar molt d’hora amb el programa especial de Ràdio Rubí durant el qual es va celebrar un concurs de petons solidaris en el qual van participar 160 persones al llarg de tota la jornada i que va recaptar 150 euros que es destinaran a la compra d’aliments bàsic que es lliuraran al banc dels aliments de l’entitat Entre veïns. A més, totes les parelles participants es van fer una foto que es podrà veure a la web de Ràdio Rubí, en una galeria d’imatges permanent. A més, l’emissora local va aprofitar la jornada per lliurar els premis del III Concurs de microrelats i parlar amb tots els guanyadors d’un certament en què s’han presentat 210 propostes provinents de tot el país i d’altres tan llunyans com Brasil, Anglaterra, Argentina o Austràlia.

També durant tot el dia, es va poder gaudir a la plaça Doctor Guardiet, punt central d’aquesta diada, de la lectura popular de textos de Pere Calders, en el centenari del seu naixement, en què van participar escolars de la ciutat al llarg d’un matí en el qual més de 400 alumnes van passar per la plaça, i unes 50 persones a la tarda a títol individual.

De fet, l’afluència de gent a la plaça Doctor Guardiet va ser important al matí i molt més massiva a la tarda com es va veure també a la sessió de contacontes a la que van assistir unes 130 persones entre grans i petits; als tallers infantils de llibretes reciclades on es van fer prop de 200 unitats; al de postals de Sant Jordi que va recollir 800 propostes entre les qual es van sortejar els set vals de compra de 50 € de la campanya comercial d’aquest Sant Jordi. Els llibreters que van participar a la jornada, amb parades a la plaça, han manifestat que aquesta és una de les darreres edicions amb major afluència de gent de forma generalitzada, tot i que encara han de comptabilitzar les vendes per poder fer una valoració final.

Per la tarda, l’Ateneu va ser un dels punts d’activitats amb l’activitat de contacontes, l’intercanvi de llibres que han fet al llarg del mes i en el qual els lectors participants s’han intercanviat uns 120 llibres, i el concert presentació del disc “A la vila verda” de Roger Margarit al qual van assistir un centenar de persones, que va clausurar els actes de la jornada d’aquesta diada.