Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La ciutadania aporta 2130 quilos d’aliments en el primer gran recapte solidari a Rubí Avui s’inicia també la campanya Restaurants Amics per oferir un àpat diari a persones amb risc d’exclusió social. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La ciutadania aporta 2130 quilos d’aliments en el primer gran recapte solidari a Rubí

Avui s’inicia també la campanya Restaurants Amics per oferir un àpat diari a persones amb risc d’exclusió social.
Els rubinencs i rubinenques s’han bolcat en el primer recapte solidari d’aliments, organitzat per l’Ajuntament de Rubí i les entitats solidàries de la ciutat Entreveïns, Frater Nadal, Càritas i Creu Roja, que ha aconseguit recollir un total de 2130 quilos dels aliments de primera necessitat que havien demanat: llet, oli d’oliva, farina i llaunes de tonyina i de tomàquet, tot i que s’han afegit dos productes de manera espontània que la gent també ha volgut aportar (pasta i llegums). Una recollida que ha estat possible gràcies al treball dels 38 voluntaris de les quatre entitats que durant tot el dia van estar en el punt de recollida instal·lat l’illa de vianants amb el c/ Pintor Murillo. Ara aquests 2.130 quilos d’aliments es repartiran entre les entitats que han participat, en funció de la demana que tinguin per part dels usuaris/es de les mateixes.

La regidora de Cohesió social i Serveis a les persones, Ana Ma. Martínez creu que aquestes accions demostren “la gran capacitat solidària de la gent de la nostra ciutat en els moments més difícils per compartir amb les famílies que més ho necessiten, tot i que aquesta situació de crisi dura ja cinc anys”. La regidora ha agraït als “ciutadans que han aportat aliments el seu esforç i la col·laboració dels voluntaris, sense els quals tampoc la recollida hauria estat un èxit”.

Per la seva banda, el responsable de Creu Roja a Rubí, Xavier Rollo, ha expressat que “la resposta tant de la ciutadania com dels voluntaris/es que han estat en el punt de recollida ha estat exemplar” i que aquesta primera experiència conjunta de les entitats rubinenques ha demostrat que “podem treballar de forma coordinada i que anar juntes i fer activitats plegades ens resulta beneficiós a totes”. Rollo creu que “al marge d’altres activitats que es puguin organitzar de forma puntual, recaptes d’aquest tipus s’han de continuar organitzat”.

Ràdio Rubí també ha contribuït aportant, a aquesta acció solidària, dos carros plens d’aliments que s’han adquirit amb els diners recaptats durant el Concurs de petons organitzat amb motiu de la Diada de Sant Jordi d’aquesta primavera.
Aquest primer recapte ha estat centralitzat en una parada situada a l’illa de vianants, al costat del Supermercat Condis Mariona, que ha col·laborat amb la iniciativa emmagatzemant els aliments fins al seu repartiment a les entitats.

Restaurants Amics

D’altra banda, aquest mateix dilluns s’inicia la primera fase d’altra acció solidària que s’ha posat en funcionament aquest mes a la ciutat, Restaurants Amics. La iniciativa consisteix en oferir dinars diaris, a través de 14 establiments de restauració i botigues menjar, a persones amb risc d’exclusió a canvi del seu temps, que els usuaris/es oferiran a través del Banc del Temps de l’entitat Entreveïns. Els restaurants i botigues de menjar que avui comencen aquesta iniciativa són Cal Pierre, Gori, Plats, La Cava, Catalunya, Tast d’Art, Can Parrilla, El Pàmpol, Portalet, Restaurant del Gall, Aluju Cansaladeries, Nou tapas, El Racó de la sidra i Casa Nico.

Si hi ha altres establiments de la ciutat que es vulguin afegir a la campanya solidària, poden contactar amb els responsables a través de l’adreça de correu prospeccio@clariana.org.