Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La campanya informativa sobre selecció de residus ha arribat a totes les llars rubinenques Una enquesta revela que més de 12.000 rubinencs (el 84 % dels enquestats) tenen una opinió favorable dels nous contenidors grocs per a envasos. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La campanya informativa sobre selecció de residus ha arribat a totes les llars rubinenques

Una enquesta revela que més de 12.000 rubinencs (el 84 % dels enquestats) tenen una opinió favorable dels nous contenidors grocs per a envasos.
Un total de 26.901 habitatges s’han visitat durant la campanya d’informació porta a porta per a la recollida selectiva de residus que s’ha fet entre el 19 de maig i el 18 de juliol d’enguany.

Una campanya que segons ha explicat el regidor de Serveis Urbans i Seguretat, Jordi Peiró, en roda de premsa, té per objectiu “donar a conèixer als ciutadans el nou model de recollida i, concretament, la cinquena fracció dels envasos i fomentar la participació ciutadana en la separació de residus”.

Les visites s’han fet a càrrec de 38 informadors, que han lliurat en cada domicili tres bosses de ràfia per a la separació domèstica de les fraccions de vidre, paper-cartró i envasos; un airejador per fomentar l’estalvi de l’aigua; i, a les urbanitzacions, in iman amb informació sobre la recollida d’esporga.

Del total d’habitatges visitats, el 77 % (20.796) han rebut el material de la mà de l’educador (15.143), a casa del veí, a la porta o a les deixalleries. Pel que fa a la resta, el 23 %, no s’ha lliurat el material en alguns casos perquè el domicili estava deshabitat, els veïns l’han rebutjat, no hi havia ningú en aquell moment, etc.

Enquesta: selecció de residus

Paral•lelament, s’han realitzat 14. 630 entrevistes, bàsicament en aquells domicilis on es va rebre el material directament, amb els següents resultats:

Resultats en percentatges (14.630 = 100%)
Seleccionen vidre, orgànica i paper-cartró: 57%
Seleccionen vidre i paper-cartró: 18%
Seleccionen vidre i orgànica: 4%
Seleccionen només vidre: 4%
Seleccionen només orgànica: 2%

Pel que fa a l’acceptació ciutadana del nou contenidor per a envasos, dels 14.630 enquestats, el 84 % (12.289 ciutadans) han mostrat una opinió favorable i han manifestat que participaran en aquesta nova selecció. El regidor Jordi Peiró ha explicat que abans de tirar endavant el projecte ja constava una demanda força important de ciutadans per poder fer aquesta tria i ha afegit que “ara així ens ho demostren les dades, ja que ens hem trobat amb una resposta molt positiva i un fort interès ciutadà”.

Peiró ha manifestat que “la implantació de la cinquena fracció ha estat tot un èxit” i que s’està estudiant la possibilitat d’ampliar el nombre de contenidors grocs per a la recollida d’envasos lleugers. Per altra banda, ha apuntat que a finals d’anys ja es podrà fer un balanç dels sis o set primers mesos de la posada en marxa del nou model de gestió de residus, tot i que ha afirmat que “ja hem assolit l’objectiu principal: que la ciutadania estigui mentalitzada i hi participi”.