Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Cambra Tècnica de Grècia coneix el projecte Rubí Brilla La visita, dins el projecte europeu SEAP-PLUS, reforça el paper de Rubí com a referent internacional en eficiència energètica https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La Cambra Tècnica de Grècia coneix el projecte Rubí Brilla

La visita, dins el projecte europeu SEAP-PLUS, reforça el paper de Rubí com a referent internacional en eficiència energètica
Un representant de la Cambra Tècnica de Grècia ha visitat la Masia de Can Serra per conèixer de primera mà el projecte municipal de foment de l’eficiència energètica i les energies renovables Rubí Brilla. La trobada s’ha produït en el marc de la iniciativa SEAP-PLUS, que té com a objectiu donar suport i contribuir a l’execució exitosa del Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses.

Rubí es va adherir al Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses el 2008, adoptant així el compromís voluntari d’augmentar l’eficiència energètica i l’ús de fonts d’energies renovables al seu territori. Aquesta iniciativa, d’abast europeu, té com a objectiu final la reducció de les emissions de diòxid de carboni en més d’un 20% de cara al 2020. Per assolir aquesta fita, els municipis participants s’han de dotar d’un Pla d’Acció d’Energia Sostenible (PAES) que, en el cas de Rubí, es va aprovar el 2010.

El projecte SEAP-PLUS, que compta entre els seus socis amb la Diputació de Barcelona i la Cambra Tècnica de Grècia, es va posar en marxa per millorar els resultats del Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses i el seu impacte en termes quantitatius i qualitatius: aconseguir més signants i partidaris, assistir en la preparació dels PAES i promoure la cooperació entre les autoritats locals i regionals i els agents interessats. D’aquesta manera, el SEAP-PLUS vol donar una empenta a aquells municipis que encara són reticents a implicar-se al pacte o a preparar i executar el seu PAES.

Durant la seva visita a Rubí, el representant de la Cambra Tècnica de Grècia ha pogut conèixer els diferents àmbits d’actuació del projecte Rubí Brilla i aprofundir en iniciatives concretes com la Comunitat Rubí Brilla, que desenvolupa l’Ajuntament amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i l’empresa Enerbyte Smart Energy Solutions SL. El tècnic grec també ha pogut conèixer el sistema de monitoratge energètic que s’aplica a diversos equipaments municipals, la climatització geotèrmica de la Masia de Can Serra i les obres de la futura fotolinera d’aquest mateix edifici.