Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La C1413a ha quedat tallada en sentit Sabadell com a conseqüència d’un despreniment de terres El consistori planteja construir un mur de formigó per suportar la calçada en el tram afectat, tot i que aquesta solució es materialitzarà a mig termini. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La C1413a ha quedat tallada en sentit Sabadell com a conseqüència d’un despreniment de terres

El consistori planteja construir un mur de formigó per suportar la calçada en el tram afectat, tot i que aquesta solució es materialitzarà a mig termini.
Les intenses pluges que han caigut en els darrers dies han provocat el despreniment del mur de sorra que suporta un tram de la calçada de la C-1413a, a les immediacions de la rotonda de Cova Solera. Com a conseqüència d’aquest incident, s’ha tallat un dels carrils d’aquesta via, el més proper a la riera, i només es permet el pas de vehicles en direcció a Molins de Rei.

Pel que fa a la regulació del trànsit, els vehicles de gran tonatge es desvien per la Interpolar, mentre que els turismes ho fan pel carrer d’Edison –en direcció al 25 de Setembre– o bé per l’avinguda de Cova Solera –en direcció a Can Fatjó i Sant Jordi Parc–. Les línia L3 i L6 del servei d’autobús urbà també s’han vist afectades per aquest tall de trànsit. Els autobusos de la línia L3 modifiquen el seu itinerari habitual, passant per l’interior de l’illa de vianants mentre durin les obres. A més, ha quedat anul·lada la parada de l’Escardívol. En el cas de la línia L6, els autobusos es desviaran cap a l’altre costat de la riera per salvar el tram de calçada tallat.

A hores d’ara, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i la Direcció General de Carreteres de la Generalitat (les administracions competents) estan estudiant la possibilitat de construir un mur de formigó a la zona afectada per tal que aquesta estructura suporti aquest tram de calçada, que ara se sustenta amb un mur de sorra. La solució, però, no tindrà efectes immediats, sinó a mig termini.

A banda del despreniment que s’ha registrat al mur de sorra de la C-1413a, com a conseqüència de les pluges també s’han produït altres incidències, com és el cas dels desperfectes que s’han detectat a la calçada de la carretera de Sant Muç, acompanyats de petits despreniments de terres.

Despreniment de façana
Paral·lelament, ahir al matí es va produir un despreniment que va afectar part d’una paret mitjanera i la façana de l’edifici que hi ha al costat de la rectoria de l’església de Sant Pere. Com a conseqüència d’aquest fet, que va arrossegar el cablejat elèctric, la rectoria va quedar sense subministrament d’electricitat.

Agents de la Policia Local van acordonar i senyalitzar la zona com a mesura de precaució, per la possible caiguda d’elements de l’edifici cap a l’exterior, i fins que els tècnics de Fecsa-Endesa van finalitzar els treballs d’inspecció i reparació del cablejat que havia caigut arran del despreniment.

L’edifici que ha patit l’esllavissada està inclòs dins el Catàleg de Patrimoni Arquitectònic de la ciutat, per la qual cosa no és legalment possible determinar el seu enderroc. Tot i així, el consistori ja s’ha posat en contacte amb la propietat de l’edifici per a efectuar el requeriment de rehabilitació i d’adopció immediata de mesures de seguretat arran l’estat de l’immoble.