Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Botiga de Rubí celebra el Dia Mundial del turisme Coincidint amb la celebració el regidor d’Identitat i Projecció exterior presentarà nous productes. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Botiga de Rubí celebra el Dia Mundial del turisme

Coincidint amb la celebració el regidor d’Identitat i Projecció exterior presentarà nous productes.
La Botiga de Rubí-Oficina de Turisme celebrarà el pròxim dissabte, 27 de setembre, el Dia Mundial del Turisme amb la presentació d’un nou producte: una col•lecció amb 6 models diferents d’imans per a la nevera amb imatges emblemàtiques i patrimonials de la ciutat, entre elles l’elefant Bodum, l’església de St. Pere, el jaciment romà de Ca n’Oriol o el tors de Dionís.

La Botiga ampliarà aquest dia el seu horari habitual, de 10 del matí a 13.30 h, i obrirà també per la tarda, de 17 a 20 h, i posarà a disposició del públic una nova edició actualitzada del plànol turístic de la ciutat que es va editar per primera vegada al març de 2007. A més, a partir d’ara, també estaran disponibles les versions en castellà, francès i anglès per difondre els punts d’interès de la ciutat, així com la seva oferta d’activitats, fora del territori català.

Un dels elements que la Botiga vol potenciar és la seva vessant d’oficina d’informació turística. Per això entre els seus productes es pot trobar tot tipus de material informatiu relatiu al lleure, l’esport, la natura i la cultura a la província de Barcelona.

La Botiga de Rubí forma part del Consorci de Turisme del Vallès Occidental i està integrada dins la Xarxa Turisme Total de la Diputació de Barcelona, i això permet que els visitants de la Botiga puguin disposar de qualsevol dels materials que editen aquestes institucions. A més, també disposa de publicacions especialitzades com guies de senderisme (Collserola, Montserrat, Ruta dels 3 Monts...) i d’informació relativa a altres punts o municipis d’interès com Caixa Fòrum, el Museu del Vi de Vilafranca del Penedès, la Vall de Núria o el municipi de Guetxo.

El Dia Mundial del Turisme va ser instaurat l’any 1980 per la Organització Mundial del Turisme (OMT) per fomentar el coneixement entre la comunitat internacional de la importància del turisme i els seus valors socials, culturals, polítics i econòmics. Es celebra el 27 de setembre ja que aquesta és la data en la que la Organització Mundial del Turisme va adoptar els seus estatuts: el 27 de setembre de 1970. Cada any i a tot el món, països, empreses i organitzacions celebren el Dia Mundial del Turisme amb diferents activitats especials tant a nivell nacional com regional o local.

La Organització Mundial del Turisme (OMT) és una agència especialitzada de les Nacions Unides que lidera aquesta organització internacional en l’àmbit del turisme, servint com a fòrum global sobre les polítiques turístiques i exercint un rol decisiu en la promoció del turisme sostenible, responsable i universalment accessible, amb especial atenció als països en vies de desenvolupament. Espanya hi forma part des del 1975.

El regidor d’Identitat i Projecció Exterior, Martí Pujol, farà la presentació dels nous productes el 27 de setembre, a les 12 h, a la Botiga.