Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Botiga de Rubí – Oficina de Turisme crea una reproducció antiestrès del mític “elefant blau”. Aquesta figura es pot adquirir a La Botiga de Rubí per un preu de 3 euros. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La Botiga de Rubí – Oficina de Turisme crea una reproducció antiestrès del mític “elefant blau”.

Aquesta figura es pot adquirir a La Botiga de Rubí per un preu de 3 euros.
Una de les línies de treball de l’Àmbit d’Identitat i Projecció Exterior, així com del servei La Botiga de Rubí – Oficina de Turisme, és promoure la nostra història i arrels culturals difonent i potenciant els diferents elements que configuren la nostra identitat com a ciutat, aquells elements que tots i totes reconeixem com a rubinencs i rubinenques.

El Bòdum (“Dumbo” al revés) és una escultura pública emblemàtica, una figura molt apreciada tant pels més menuts com pels més grans, que amb els anys ha esdevingut un referent, un element identificador de la plaça on està ubicat i del seu entorn, així com de la ciutat mateixa.

Coneguda per molts ciutadans i ciutadanes com “l’elefant blau” de la Plaça del Dr. Pearson o de l’estació, va ser construït l’any 1978 pel “Col·lectiu Bòdum” i els seus creadors van ser en Pep Borràs (escultor) i Cesc Mateu (il·lustrador). En aquell temps de transició política, Rubí vivia uns moments d’esclat cultural, social i polític i en Bòdum va ser fruit d’aquesta d’expressió cultural, celebrant-se el proper 25 de juny el seu 32è aniversari.

En aquest context, sorgeix aquest nou producte adreçat tant al segment de públic infantil com a l’adult, consistent en una reproducció a escala del Bòdum realitzada en un material flexible, o més popularment, una figura antiestrès. Aquesta figura ja pot adquirir-se a La Botiga de Rubí per un preu de 3 euros.

Moltes de les generacions de rubinencs i rubinenques han crescut i creixeran jugant al costat de “l’elefant blau”, quedant al seu costat amb la colla, etc, sorgint així un sentiment de pertinença a la ciutat que ha permès elaborar una línea de productes amb el Bòdum com a element central. Com a exemple, durant el darrer any, s’han posat a la venda productes com “l’estoig del Bòdum”, “el didal del Bòdum” i el trencaclosques “El Bòdum juga a Ca n’Oriol”, a banda d’altres ja existents com les postals, els pòsters i els imants.