Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La biblioteca promou la lectura i l'escriptura entre els infants amb un casal d'estiu La proposta s’emmarca en el programa d’activitats de l’equipament per als mesos de juliol i agost https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La biblioteca promou la lectura i l'escriptura entre els infants amb un casal d'estiu

La proposta s’emmarca en el programa d’activitats de l’equipament per als mesos de juliol i agost
La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler ha preparat un programa d’activitats per als mesos de juliol i agost que inclou més d’una desena de propostes adreçades als infants. Entre aquestes iniciatives, destaca un casal d’estiu gratuït centrat a promoure la lectura i l’escriptura entre nens i nenes de 6 a 13 anys. En el marc d’aquesta activitat, es llegiran contes i llibres, però també s’utilitzaran les arts plàstiques per fomentar la creativitat dels més petits.

El taller s’estructurarà en cinc sessions d’una hora i mitja dedicades a diferents temàtiques i gèneres: Els cinc sentits (1 de juliol), El diari íntim (8 de juliol), Joc de les paraules a l’atzar (15 de juliol), La carta (22 de juliol) i El poema (29 de juliol). En cadascuna d’aquestes sessions, que tindran lloc a les 18 h, els infants es dividiran en dos grups d’edat: de 6 a 9 anys, i de 10 a 13 anys.

Les famílies interessades a participar en aquest taller de lectura i escriptura s’hi han d’inscriure prèviament adreçant-se en persona a la biblioteca o bé trucant al telèfon 93 699 84 53.

Altres propostes
Durant els mes de juliol, els infants podran gaudir a la Biblioteca Mestre Martí Tauler d’una àmplia oferta de sessions de l’Story Time, la versió en anglès de l’Hora del conte. Les narracions es faran els dies 2, 9, 16, 23 i 30 de juliol a les 18 h a l’auditori de l’equipament.

També durant el juliol, hi haurà diferents espectacles de foment de la lectura per a infants de 4 a 10 anys sota l’epígraf Espai família. Les sessions tindran lloc a les 18 h els dies 3, 10, 24 i 31, i aniran a càrrec del narrador Joan Boher.

L’oferta d’activitats del mes de juliol es completarà amb el taller Nascuts per llegir, que tindrà lloc el dia 17 a les 18 h i que estarà centrat en la psicomotricitat educativa.

Aquestes propostes aniran acompanyades de dues exposicions. D’una banda, entre el 25 de juny i el 30 d’agost, es podrà veure a la biblioteca la mostra dels treballs participants al Concurs de punts de llibre 2014, centrat enguany en la temàtica de l’hort urbà. A més, entre l’1 de juliol i el 30 de setembre, es podrà veure l’exposició literària i fotogràfica Animal!, que reunirà diferents clàssics de la literatura, tant de la tradició oral com de l’escrita, a través de cinc animals: el llop, l’àguila, el tauró, el gripau i el drac. L’exposició es complementarà amb una Hora del conte especial que tindrà lloc el 6 d’agost a les 18 h i que anirà a càrrec de Tantàgora.

Equipatge de lletres
Durant aquest estiu, la Biblioteca Mestre Martí Tauler tornarà a oferir la iniciativa Equipatge de lletres: navega sense Wi-Fi, llegeix un llibre. Es tracta d’un préstec format per una bossa de documents recomanats per la biblioteca per gaudir-los a qualsevol indret durant l’època estival. Poden ser llibres, revistes, contes, CD de música o pel·lícules, que es podran tenir durant un mes i que serà possible prorrogar de manera independent un cop expirat el termini.

Els socis de la biblioteca podran quedar-se després amb les bosses en propietat i reutilitzar-les.