Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La biblioteca organitza una nova fira de revistes al vestíbul de l’equipament cultural durant tot el mes de març A l’espai d’intercanvi de llibres, els usuaris/es podran recollir les revistes i publicacions periòdiques que han estat donades de baixa. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La biblioteca organitza una nova fira de revistes al vestíbul de l’equipament cultural durant tot el mes de març

A l’espai d’intercanvi de llibres, els usuaris/es podran recollir les revistes i publicacions periòdiques que han estat donades de baixa.
La Biblioteca Mestre Martí Tauler organitza, per tercera temporada, la Fira de Revistes que els responsables de l’equipament ha donat de baixa, per tal d’oferir a les persones usuàries la possibilitat de poder emportar-se, de forma gratuïta, al voltant de 800 exemplars antics de revistes que la biblioteca no conserva. A la fira, que durarà tot el mes de març o fins que s’exhaureixin les revistes, les publicacions estan exposades a l'entrada de l'equipament, agrupades per títols per facilitar a l'usuari la cerca. Aquests documents són revistes i publicacions que es cedeixen als usuaris/es, ja que la biblioteca no els conserva perquè no tenen interès fora del seu context temporal de publicació, i, en comptes de llençar-les, les ofereix gratuïtament a lectors/es que no les hagin llegit o desitgin conservar-les. Els usuaris/es poden accedir al vestíbul de l'edifici de la biblioteca 8 a 21 h, durant l’horari d’obertura de l’edifici, tot i que cada dia, els responsables de la biblioteca aniran traient les diferents revistes a mida que es vagin buidant les prestatgeries.

De fet, les biblioteques públiques no tenen com a principal tasca la conservació de totes les revistes, ja que aquesta funció és obra de les hemeroteques. Tot i així, la biblioteca de Rubí conserva un seguit de títols pel seu valor atemporal o perquè es tracta de revistes amb valor històric local, com poden ser L'Avenç, CLIJ, El Correo de la Unesco, Cuadernos de Pedagogía, Faristol, Infància, Investigación y Ciencia, Oriflama, Rubricata, Vallesos, Serra d'Or o Primeres Notícies.

A banda d'això, les biblioteques públiques fan un buidatge dels articles més interessants per elaborar un catàleg general. Per tant, cada biblioteca pública conserva un seguit de títols per tenir-los disponibles pels usuaris.