Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Biblioteca organitza un taller d'hort urbà per commemorar l’Any internacional de l'agricultura familiar Les dues sessions es faran els dijous 3 i 10 d’abril a les 18.30 h a l’auditori. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La Biblioteca organitza un taller d'hort urbà per commemorar l’Any internacional de l'agricultura familiar

Les dues sessions es faran els dijous 3 i 10 d’abril a les 18.30 h a l’auditori.
La Biblioteca Mestre Martí Tauler organitza dos tallers d'hort urbà per commemorar la celebració de l’Any Internacional de l’Agricultura Familiar (AIAF) 2014, segons l’Organització de les Nacions Unides per a la Alimentació i la Agricultura (FAO). Les sessions, de dues hores de durada, es faran els dijous 3 i 10 d’abril a les 18.30 h a l’auditori de la biblioteca.

Els tallers, que són gratuïts, inclouen una xerrada explicativa de tipus pràctic, la realització d’un contenidor amb una ampolla de plàstic reutilitzat de 1,5 litres, i la sembra de diverses llavors en pots de iogurt de plàstic reciclats, a més de participar en la preparació del substrat de plantació de les mateixes.

L’objectiu és iniciar als participants en el cultiu d’hortalisses fora del sòl, en contenidors o estructures preparades per a aquest fi, seguint les pautes de cultiu de l'agricultura ecològica. Durant la xerrada, es tractaran els principis bàsics per cultivar plantes en contenidors; les diferències entre el cultiu en test i el cultiu en el sòl; quins contenidors i estructures són necessàries per fer un hort a casa; com s’ha de fer el substrat del cultiu; els sistemes de reg i d’adob; quines hortalisses poden créixer en un balcó o terrat o com controlar les principals plagues, entre d’altres continguts.

Desenvolupament sostenible

L'Any Internacional de l'Agricultura Familiar (AIAF) 2014 té com a objectiu augmentar la visibilitat de l'agricultura familiar i a petita escala i centrar l'atenció mundial en el seu paper en la lluita per l'eradicació de la fam i la pobresa, la seguretat alimentària i la nutrició, per millorar la gestió dels recursos naturals, la protecció del medi ambient i aconseguir un desenvolupament sostenible, en particular en zones rurals. L'agricultura familiar inclou totes les activitats agrícoles de base familiar i està relacionada amb diversos àmbits del desenvolupament rural (agrícola, forestal, pesquera, ramadera, etc.).

L’Organització de les Nacions Unides per a la Alimentació i la Agricultura (FAO), impulsora d’aquesta iniciativa, compta amb 194 països membres, dos membres associats i una organització membre, la Unió Europea. Amb seu a Roma , la FAO està present en més de 130 països .