Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Biblioteca de Rubí proposa als lectors una “cita a cegues” amb un bon llibre Els usuaris/es escolliran llibres embolcallats per endur-se a casa abans de saber de quina lectura es tracta. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Biblioteca de Rubí proposa als lectors una “cita a cegues” amb un bon llibre

Els usuaris/es escolliran llibres embolcallats per endur-se a casa abans de saber de quina lectura es tracta.
La Biblioteca Mestre Martí Tauler ha organitzat per aquest mes de febrer una “cita a cegues amb un llibre”, en què convida als lectors/es, que han d’ésser persones usuàries de l’equipament, a escollir entre diverses propostes de lectura per emportar-se a casa sense saber quin és el document que s’enduran en préstec.

Aquesta iniciativa de préstec de llibres, nascuda a una biblioteca pública de Los Angeles com a “Blind date with a book”, consisteix a oferir una sèrie de llibres embolcallats de manera que resulta impossible identificar de quin títol o obra en concret es tracta. Els embolcalls dels llibres estan adornats amb amb fragments extrets del mateix del document, per tal que els usuaris/es de la biblioteca es deixin seduir per aquests missatges, abans de decidir quin dels exemplars exposats podria ser un bon company de lectura per endur-se a casa i quin és el tipus de relació poden establir amb aquesta lectura. El títol del llibre no es desvetllarà fins que el llibre s'hagi pres en préstec i, fins llavors, el lector no sabrà si finalment la tria d’aquesta lectura es podrà converteix en una veritable relació.

La Biblioteca de Rubí mantindrà aquest programa de 'cites a cegues' durant tot el mes de febrer, al qual poden optar totes les persones que tinguin el carnet de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona. L’any passat, la Biblioteca, que compta amb 25.878 usuaris/es dels seus serveis, va registrar un total de 1.724 peticions d’alta de ciutadans/es; mentre que el nombre de documents que van retirar en préstec van ser de 96.647 dels quals 63.435 va ser llibres i 6.565 revistes de temàtiques múltiples.