Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Biblioteca de Rubí participa en el Dia més curt de Catalunya el pròxim 21 de desembre Durant tot el matí, es projectaran curts a l’auditori per reivindicar el paper d’aquest tipus de produccions. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La Biblioteca de Rubí participa en el Dia més curt de Catalunya el pròxim 21 de desembre

Durant tot el matí, es projectaran curts a l’auditori per reivindicar el paper d’aquest tipus de produccions.
La Biblioteca participa aquest dissabte 21 de desembre en la iniciativa internacional El Dia més curt, amb una sessió de projecció de 18 curtmetratges que començarà a les 11 i durarà fins ales 13.30 h. Aquesta festa del curtmetratge, en què participen biblioteques de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, té l’entrada lliure i a Rubí es farà a l’auditori de la mateixa Biblioteca, al qual es pot accedir durant les 2 hores i mitja que duraran les projeccions dels curts.
Els curtmetratges que es projectaran a les biblioteques seran Spot Filmets 2013, El vendedor de humo, The Sunshine Egg, Always Out There, Shave It, Fear of Flyint, Dum Spiro, The Delirious Tales: The Chicken, The Elephant and The Snake, Lift Off, Lunch Time, Macropolis, Zulu, Sun-Knapping, Sweet Dream, Doron Coron, Monsterbox, The Little Red Paper Ship i Miriam's Kite (Miriami Tuulelohe).

El dia 21 de desembre és el dia més curt de l'any i, coincidint amb aquesta data, s’organitza des de 2011 El Dia Més Curt, un esdeveniment internacional que va posar en marxa l’Agència del Curtmetratge Francès, i que ja s'ha celebrat amb èxit a altres països europeus. A Catalunya, l'Acadèmia del Cinema Català, la Coordinadora de Festivals de Cinema de Catalunya, el Col·legi Professional de l'Audiovisual de Catalunya, i la distribuïdora de curtmetratges Marvin & Wayne, membre fundador de l'AIC (Asociación de la Industria del Cortometraje), són els impulsors d’aquesta proposta conjunta a diversos espais de Barcelona i Catalunya, per donar a conèixer el curtmetratge a un públic majoritari a través d'una acció de gran repercussió mediàtica i social. Es tracta d'una festa entorn del Cinema Curt que vol convidar a participar tots els agents del món del cinema i la cultura: directors, productors, festivals de cinema, ajuntaments, centres culturals, associacions, institucions, televisions, etc. per ajudar a reivindicar el cinema curt.

A la primera edició del Dia Més Curt, al 2011, van participar 2 milions i mig de persones d’arreu del món. Al 2012 es van sumar altres països com Alemanya, que va aconseguir organitzar 175 projeccions en 35 ciutats diferents. Aquest any 2013, la proposta s’ha convertit en un esdeveniment internacional amb la incorporació de Suïssa, Finlàndia, República Txeca, Itàlia, Àustria, Portugal, Canadà i Espanya.