Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Biblioteca de Rubí crea un nou espai d’interès dedicat al món laboral El centre està ubicat a la tercera planta al costat de les aules d’estudi. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Biblioteca de Rubí crea un nou espai d’interès dedicat al món laboral

El centre està ubicat a la tercera planta al costat de les aules d’estudi.
La Biblioteca Mestre Martí Tauler ha creat un nou espai d’interès dedicat al món del treball per tal d’ajudar a tots els usuaris/es a resoldre les qüestions relacionades amb el món del treball. En aquest nova zona, habilitada a la tercera planta al costat de les aules d’estudi, totes les persones usuàries poden consultar llibres i documents relacionats amb la recerca de feina, l’elaboració de cartes de presentació o la preparació d’una entrevista, entre d’altres qüestions. Tots els llibres i documentació estan identificats amb el seu pictograma.

Amb aquesta iniciativa, l’equipament municipal vol potenciar, donar visibilitat i facilitar l’accessibilitat al seu fons mitjançant l’agrupació de diferents temàtiques que, habitualment, es troben disperses segon la Classificació Decimal Universal (CDU), la forma en què és representa tot el coneixement humà, que agrupa totes les matèries per tal de classificar els documents a les biblioteques, però sense especialització. La biblioteca disposava d’un centre d’interès d’oposicions que, per la situació de crisi actual amb una manca de convocatòries de personal a l’administració pública, ha perdut una mica la seva sortida però que s’inclourà dins d’aquest espai d’interès, amb la visió de futur que la situació millori en els pròxims anys.

En aquest espai, es poden consultar recursos per trobar feina com llibres de tests psicotècnics, sobre les entrevistes i la selecció de personal o models de currículum vitae; i material per preparar oposicions com temaris generals i específics de diverses escales, subescales o classes pensats per a les persones que es volen presentar a un procés d’oferta pública de treball. També es recullen altres tipus de materials de suport a l’estudi; manuals de formació en diferents àmbits orientats a l’accés al món laboral; i recursos per a la creació de noves empreses i la posada en marxa de nous projectes. Tots aquests llibres i materials es poden emportar en préstec o consultar a la sala.

A més, la biblioteca organitzarà algunes conferències relacionades amb aquesta temàtica, com ara “Com puc millorar la cerca de feina?” aquest dijous 28 de febrer a les 19 h a l’auditori; “Les claus per gestionar projectes informàtics”, aquest dijous 18 d’abril a les 19 h, o “Les claus per gestionar el talent en els serveis de les TIC”. Totes les xerrades seran a càrrec de Miquel Àngel Navarro.

La Biblioteca té altres centres d’interès per a la ciutadania de Rubí com són el Racó de la Dona, Vida Alternativa i Autoajuda, Lectura Fàcil i Interculturalitat.