Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Biblioteca de Rubí acull una de les semifinals del concurs Verbalíada 2013 Aquest dissabte a partir de les 11 h, l’auditori serà l’escenari d’una de les semifinals d’aquest joc lingüístic. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Biblioteca de Rubí acull una de les semifinals del concurs Verbalíada 2013

Aquest dissabte a partir de les 11 h, l’auditori serà l’escenari d’una de les semifinals d’aquest joc lingüístic.
L’auditori de la Biblioteca municipal Mestre Martí Tauler serà, el pròxim dissabte 9 de març, l’escenari d’una de les semifinals presencials del concurs de jocs lingüístics Verbalíada, creat per Màrius Serra i Oriol Comas per a joves de 12 a 18 anys. El concurs té una part virtual, a través del web www.verbaliada.cat, i una part presencial que es farà els dissabtes 9 i 16 de març a les biblioteques que participen. De moment, hi ha més de 700 joves inscrits que estan participant en el campionat, des les 365 biblioteques públiques de la Xarxa de Biblioteques Públiques de Catalunya. Fins a final de març es manté oberta la inscripció al concurs.

L'objectiu de la iniciativa és que els joves associïn les biblioteques amb una activitat lúdica i atractiva, per fomentar la participació a les biblioteques en una franja d'edat en què és freqüent perdre l'hàbit lector.
Tots els concursants que vulguin participar han d’estar adscrits a una de les 365 biblioteques públiques mitjançant la web www.verbaliada.cat. A més, el concurs disposa també d'una aplicació per a mòbils que es pot descarregar de forma gratuïta.

Jocs lingüístics

Es tracta d'un campionat adaptat amb les propostes de la caixa de jocs Verbàlia, creada per l'escriptor Màrius Serra i l'expert en jocs Oriol Comas, i es dirigeix a joves de 12 a 18 anys. Els jocs proposats en el concurs tenen relació amb llibres juvenils, escriptors i biblioteques. Els tres jocs de la primera fase de la Verbalíada són el Vermigrama, el Tabugrama i el Columnograma. En els jocs, els joves fan acròstics i associen i construeixen paraules durant un temps limitat i van sumant punts al seu perfil de jugador.

Els quinze premis que s’atorgaran als primers classificats, entre els 150 que participaran a la Gran Final del 14 d'abril, es podran escollir per ordre de classificació, entre propostes tan variades com fer de reporter un dia al Diari Ara; entrades per l’Auditori, el Teatre Nacional o el Mercat de les Flors o visitar una empresa de videojocs, entre d’altres. La final, en què actuarà el grup Txarango, es farà a l’Auditori.