Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La 17a Bicicletada del Mercat, activitat central de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2014 Les inscripcions per a participar en aquesta cursa popular estaran obertes fins una hora abans d’iniciar-se el recorregut https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La 17a Bicicletada del Mercat, activitat central de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2014

Les inscripcions per a participar en aquesta cursa popular estaran obertes fins una hora abans d’iniciar-se el recorregut
Rubí s’ha adherit un any més a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que se celebra del 22 al 29 de setembre sota el lema Fem el carrer més nostre. De moment, unes 1.800 ciutats europees s'han sumat a aquesta iniciativa, entre les quals hi ha prop de 200 municipis catalans. A Rubí, l’acte més visible de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura és la Bicicletada popular que organitza la Junta d’adjudicataris del Mercat municipal en col·laboració amb l’Ajuntament, però el Consistori també participa en aquesta celebració amb l’adopció de tot un seguit de mesures permanents en l’àmbit de la mobilitat local.

Enguany, la Bicicletada popular del Mercat municipal arriba a la 17a edició. L’activitat tindrà lloc el diumenge 28 de setembre a partir de les 10:30 h, amb sortida i arribada al mateix Mercat. El recorregut, pensat per a tots els públics, té una versió llarga, d’uns 6 quilòmetres, i una de més curta, d’uns 3 km, pensada pels més petits. Tal i com asseguren els organitzadors, es tracta d’una passejada on el que importa és arribar bé, fer salut i divertir-se. “Amb la Bicicletada es fomenta l’esport no competitiu, un esport per passar-s’ho bé i perquè les famílies gaudeixin, i que els participants coneguin Rubí”, ha assegurat el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Rubí, Josep Manel Castro, que ha afegit que aquesta també és “una activitat de promoció del Mercat municipal”. Per la seva banda, la presidenta de la Junta d’Adjudicataris del Mercat, Dolors Tubau, ha explicat que, “a banda d’apropar l’esport a la ciutat i d’aconseguir que la gent vingui al Mercat, amb aquesta activitat també es pretén fer una activitat pensada per a tota la família, perquè tots surtin a fer una mica d’esport”.

La Bicicletada afectarà el trànsit als carrers de Cal Gerrer i de Magí Ramentol. El primer quedarà tallat una hora abans de l’inici de la cursa en el tram comprès entre els carrers de Llobateras i de Magí Ramentol, mentre que el segon, en el tram comprès entre els carrers de Cal Gerrer i de Magallanes, estarà restringit a la circulació en dos moments de l’activitat: durant la sortida i a l’arribada dels participants.

Durant el recorregut, voluntaris del Mercat i agents de la Policia Local se situaran a les cruïlles per donar suport als participants i oferir-los ajuda davant de qualsevol incidència. L’organització els recomana l’ús del casc i sol·licita a la resta de la ciutadania la seva cooperació i paciència davant les possibles molèsties que pugui comportar el desenvolupament de l’activitat.

Un cop a la meta, com cada any, s’organitzarà una botifarrada i se sortejaran regals, cedits pels mateixos paradistes del Mercat. També es lliurarà el premi a la millor disfressa individual, a la millor disfressa de grup i a la bicicleta millor decorada.

Les inscripcions per a participar a la Bicicletada es tancaran una hora abans de la sortida, i cal fer-les a la parada de la perfumeria del Mercat. Tenen un preu simbòlic d’1 euro. Segons les darreres dades de l’organització, ja son 500 els inscrits.

Activitats permanents
A banda de la Bicicletada, l’Ajuntament de Rubí també participa en la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura adoptant tot un seguit d’accions de caràcter permanent en l’àmbit de la mobilitat local, amb l’objectiu de contribuir al canvi del cotxe privat per mitjans de transport més respectuosos envers el medi ambient.

Entre d’altres, s’ha creat una xarxa de Camins escolars, inaugurada al maig, s’ha ampliat l’horari de tancament de l’illa de vianants, es duran a terme actuacions de millora a diverses parades de l’autobús urbà en el marc del Pla d’inversions 2014-2015, així com una rebaixada i ampliació de diverses voreres i l’eliminació de barreres arquitectòniques.

El lema d'aquest any de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura és Fem el carrer més nostre i per això es proposa una cerca de noves formes de mobilitat per tal d'allunyar-nos del domini absolut del cotxe particular i aconseguir un transport més sostenible, segur i saludable. Canviant la nostra manera de desplaçar-nos podem augmentar els nivells d'activitat física, contribuir a millorar la qualitat de l'aire que respirem i ajudar a prevenir els accidents de trànsit. Escollir el transport públic col·lectiu per anar a la feina, caminar o moure's en bicicleta per anar de compres en comptes d'agafar el cotxe pot ser una bona forma de protegir i millorar la salut.