Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La 16a Fira del Joc i de l’Esport al Carrer se celebrarà dissabte a la rambla del Ferrocarril El Consell dels Infants posarà semàfors valoratius a algunes activitats per tal que els nens i nenes puguin avaluar-ne el grau de satisfacció https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La 16a Fira del Joc i de l’Esport al Carrer se celebrarà dissabte a la rambla del Ferrocarril

El Consell dels Infants posarà semàfors valoratius a algunes activitats per tal que els nens i nenes puguin avaluar-ne el grau de satisfacció
La 16a edició de la Fira del Joc i de l’Esport al Carrer aterra aquest dissabte 14 de juny a la rambla del Ferrocarril. Múltiples jocs, tallers i activitats esportives organitzades per una trentena d’entitats i associacions tornaran a omplir d’infants, joves i les seves famílies aquest espai de la ciutat entre les 17.00 h i les 21.00 h.

Aquesta proposta lúdica per a les famílies promou les activitats del joc i el valor de la convivència, intentant recuperar les tradicions del lleure i de l’intercanvi lúdic al carrer entre persones de diferents edats, cultures i capacitats.

La regidora de Governança i Ciutadania, Neus Muñoz, ha destacat la importància de realitzar activitats pels més petits de la ciutat, que són protagonistes de diversos projectes engegats al municipi, com ara la xarxa de Camins escolars, inaugurada recentment. “Per nosaltres és molt important poder comptar amb la mirada dels infants de Rubí, que és diferent, interessant i molt necessària”. En aquesta línia, com ha explicat la regidora, “el Consell dels Infants té un paper fonamental i, a través del manifest que llegiran dissabte a la tarda, els seus membres seran presents a la fira”.

Com sempre, la fira comptarà amb activitats diverses relacionades amb el joc i l’esport, des de la pràctica de futbol, tennis, handbol o atletisme, entre d’altres, passant per tallers de manualitats, malabars, una ballada de gegants i un taller de castellers.

El regidor d’Esports, Josep Manel Castro, ha comentat que “quan es parla d’esport es fa des d’una vessant competitiva. En canvi, la fira pretén acostar l’esport als infants, tot mostrant-lo com una manera de viure, d’entendre i relacionar-se”. El regidor també ha explicat que la gran majoria d’entitats esportives de la ciutat compta amb una gran base escolar.

En aquesta 16a edició, com l’any passat, una desena d’entitats del Consell Municipal de Cooperació se sumaran a la fira muntant tot un conjunt d’estands on els visitants trobaran jocs i tallers típics d’altres països.

Principals novetats
Enguany s’han inclòs diverses novetats a la Fira del Joc i de l’Esport al Carrer: s’ha organitzat una cursa de cavalls, un castell de bombolles, un circuit d’aventura amb peces d’escuma i un petit mercat per jugar a fer de comerciants. També es durà a terme una narració de contes del món i el grup rubinenc Explosión Rítmica farà una batukada a la rambla, entre d’altres.

Una de les novetats més destacades d’aquesta edició seran les avaluacions que es duran a terme durant la fira. D’una banda, el Consell dels Infants posarà semàfors valoratius a algunes activitats per tal que els nens i nenes puguin avaluar-ne el grau de satisfacció. I, de l’altra, tècnics de l’Ajuntament enquestaran als assistents amb l’objectiu de millorar les següents edicions del certamen.

La Fira del Joc i de l’Esport al Carrer suposa l’activitat de cloenda dels Jocs Escolars i del projecte Els Drets dels Infants i els Joves.