Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’olor i les cendres de l’incendi de l’Alt Empordà arriben empeses pel vent al Vallès Occidental Segons Protecció Civil de Rubí, ja s’estan rebent les primeres trucades de ciutadans alarmats per l’olor a foc i el fum relacionats amb aquest incendi https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’olor i les cendres de l’incendi de l’Alt Empordà arriben empeses pel vent al Vallès Occidental

Segons Protecció Civil de Rubí, ja s’estan rebent les primeres trucades de ciutadans alarmats per l’olor a foc i el fum relacionats amb aquest incendi

La Direcció General de Protecció Civil ha emès un comunicat on informa que l’olor i les cendres de l’incendi de l’Alt Empordà estan sent empeses pel vent cap al sud i estan arribant a algunes comarques, entre elles el Vallès Occidental.

Aquesta situació no representa un risc per a la població. Però es recomana a aquelles persones amb malalties respiratòries, cròniques, i gent gran o infants que pugin sentit molèsties, que es tanquin a casa i si tenen problemes truquin al 112.

L'incendi de l'Alt Empordà, que es va iniciar a la una del migdia al costat de l'N-II, a la Jonquera, continua actiu i de moment sense control. El foc afecta 13.000 hectàrees, amb un perímetre de 63 quilòmetres, i hi treballen 500 bombers, entre els quals es troben professionals del parc de bombers de Rubí. Ja són quatre les víctimes mortals i de les vuit persones hospitalitzades, sis encara continuen en estat greu. La previsió és que al migdia el vent de Tramuntana giri a Gregal i el foc avanci cap a La Garrotxa.

La virulència del foc va obligar a Protecció Civil a donar ordre de confinament a tota la comarca. Es calcula que 1.300 persones han passar la nit confinades en pavellons municipals, entre elles els infants de l’esplai l’Eixam de Rubí que estaven de campaments d’estiu a la zona.