Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Obra Social ”la Caixa” organitza a Rubí dos concerts dintre del cicle DIVERSONS – Música per a la integració Maracatú FM i Ogun Afrobeat son els dos concerts que se celebren a la Plaça Dr. Guardiet de Rubí, el proper 28 de juny, dins la programació de la Festa Major. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Obra Social ”la Caixa” organitza a Rubí dos concerts dintre del cicle DIVERSONS – Música per a la integració

Maracatú FM i Ogun Afrobeat son els dos concerts que se celebren a la Plaça Dr. Guardiet de Rubí, el proper 28 de juny, dins la programació de la Festa Major.
El programa DIVERSONS de l’Obra Social ”la Caixa” reuneix, des del 2005, músics i conjunts que interpreten música d’arrel o d’inspiració tradicional dels seus països d’origen respectius.

Es tracta de grups que s’han presentat a una convocatòria convocada per l’Obra Social ”la Caixa” i que posteriorment han estat seleccionats per un jurat especialitzat en músiques del món i que formaran part del projecte DIVERSONS durant aquesta temporada.

En aquesta ocasió, l’Obra Social ”la Caixa” porta a Rubí, en col·laboració amb l’Ajuntament, dos concerts del programa DIVERSONS, a càrrec dels grups Maracatú FM i Ogun Afrobeat. Els concerts se celebraran el proper dimarts, 28 de juny, de manera gratuïta a les 23.30h i a la 1:00h de la matinada, a la Plaça Dr. Guardiet de Rubí, dins la programació de la Festa Major.

L’Obra Social ”la Caixa” ofereix amb aquesta iniciativa les eines necessàries per tal que un grup de música que inicia la seva trajectòria es professionalitzi: formació tècnica, musical, nocions administratives i remuneració dels concerts. Amb l’objectiu de fomentar la integració i la convivència entre cultures, DIVERSONS ofereix la possibilitat d’expressió atractiva i valuosa als nombrosos intèrprets i conjunts de músiques del món que, originaris dels llocs més diversos, resideixen i elaboren la seva proposta creativa al nostre país.

En aquest sentit, DIVERSONS suposa una plataforma de llançament a la carrera musical, de fet, alguns dels grups que han participat en altres edicions formen part de les programacions més importants de músiques del món del nostre país, a més a més, alguns d’ells, posteriorment al seu pas pel programa DIVERSONS, són escollits per altres projectes pedagògics de l’Obra Social “la Caixa”.

Mitjançant aquest projecte, l’Obra Social ”la Caixa” impulsa la difusió i la promoció de músiques del món, a través de les quals, ens apropen a diferents espais per a fomentar la integració i la convivència entre diferents cultures.

Des del seu naixement, ja fa set anys, el projecte ha portat a més de 200 ciutats espanyoles més de 600 concerts en viu davant de més de 200.000 espectadors. El projecte ha donat a conèixer tradicions que van des de la música andina fins a l’Àfrica negra passant per la música dels Balcans. Cada any, l’Obra Social ”la Caixa” obre una nova convocatòria perquè es puguin presentar les diverses propostes.

Grups DIVERSONS a Rubí
28 de juny – 23:30h Pl. Dr. Guardiet
MARACATÚ FM
Fusió brasilera
Carlos Mankuzo, veu principal, percussions menors
Carlos Leal, guitarra elèctrica
Sergio Salvi, teclats, efectes digitals
Bruno Lopes, baix elèctric
Arnaldo Lescay, bateria
Fabio Xucuru, percussions

La música de Maracatú FM destaca per la seva creativitat, així com també per la constant investigació musical. La seva línia artística queda traçada per la unió de la música folklòrica pernambucana (forró, maracatú, côco) amb diferents sonoritats contemporànies (funk, rock, electrònica). Amb tots aquests elements, els seus concerts es converteixen en un espai on conflueixen màgia, energia i musicalitat.

Carregat amb un munt d’energia i amb les músiques tradicionals de la seva terra (Pernambuco, nord-est del Brasil), el mestre de maracatú Carlos Mankuzo va arribar a Madrid l’any 2003. Al cap de poc temps, ja col·laborava amb altres artistes i posava en marxa Maracatú FM, un projecte que quedava estabilitzat dos anys després.

28 de juny – 1:00h Pl. Dr. Guardiet
OGUN AFROBEAT
Afrobeat
Akin Onasanya, veu principal, bateria
Pablo Hernández, saxòfon alt
Daniel Niño, saxòfon baríton
Frank Santiuste, trompeta
Isaac Shamam, teclats
Pablo Alfieri, baix elèctric

Liderada pel bateria nigerià Akin Onas, Ogun Afrobeat és una formació que uneix els contundents ritmes de l’afrobeat amb músiques negres nord-americanes com el soul o el funk. En un viatge musical d’anada i tornada d’allò més natural, aquest sextet mostra a l’escenari una força sorprenent a partir de la qual desenvolupa un so enèrgic i poderós. El grup funciona des de l’estiu de 2009 i en aquest curt espai de temps ja ha fet un munt de concerts, a més d’enllestir un disc que vol ser un homenatge a Fela Anikulapo-Kuti, la figura principal de l’afrobeat encara avui, tretze anys després de la seva mort. Sens dubte, les actuacions d’Ogun Afrobeat sorprendran per la seva combinació de varietat, potència i elegància.

Per a més informació:
Departament de Comunicació de l’Obra Social “la Caixa”
Esther Lopera – 93 245 30 81 / 685 99 04 60 / diversons@la-chincheta.com
Yolanda Bravo – 93 245 30 81 / 685 51 24 76 / diversons@la-chincheta.com
Sala de premsa multimèdia