Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’IMPES inicia la casa d’oficis Inserjove que forma joves per inserir-los al mercat de treball Un total de 20 alumnes menors de 24 anys rebran formació en dues especialitats formatives per accedir posteriorment al món laboral. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’IMPES inicia la casa d’oficis Inserjove que forma joves per inserir-los al mercat de treball

Un total de 20 alumnes menors de 24 anys rebran formació en dues especialitats formatives per accedir posteriorment al món laboral.
L’Institut de Promoció Econòmica i Social (IMPES) de l’Ajuntament de Rubí iniciarà la Casa d’Oficis InserJove, que està dirigida a la formació de joves menors de 24 anys i en situació de desocupació, per formar a aquests en dues especialitats: animació sociocultural i dinamització de serveis d’informació i atenció al client. Per posar en marxa aquesta nou programa de formació, l’IMPES ha rebut del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) una subvenció de 227.788,80 €.

El programa de formació, en què participaran 10 joves per cada especialitat, té una duració anual. La primera fase, amb una durada de 6 meses, és l’etapa de formació es l’especialitat, durant la qual els alumnes treballadors percebran a més una beca de 6 € per cada dia lectiu. En la segona fase, quan els alumnes faran la formació pràctica, i que té una durada de sis mesos, els joves estaran contractats amb un contracte de formació pel qual rebran amb el salari equivalent al 75% del Salari Mínim Interprofessional (SMI). Aquest projecte es desenvoluparà durant les tardes, de 13.30 a 20.30 h, a partir de mitjans d’aquest mes.

La casa d’oficis està formada per un professional de l’àmbit de la dinamització de serveis d’informació i atenció al client i un altre formador de l’especialitat d’animació sociocultural, que seran els responsables de formar als joves, que un cop acabada aquesta formació podran treballar o bé en activitats de suport a la infància, tallers diversos, etc. si han fet l’especialitat d’animació sociocultural, o bé en activitats de sensibilització, informació i atenció als ciutadans per aconseguir una ciutat cívica i acollidora, si han cursat l’especialització de dinamització de serveis d’informació i atenció al client.

La darrera Casa d’oficis que l’IMPES va realitzar va ser la de “Noves tecnologies”, en què van realitzar l’actualització i posada en marxa de la pàgina web de l’IMPES i d’altres productes multimèdia per la mateixa web.