Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’illa de vianants del centre amplia el seu horari, passant a estar tancada les 24 hores del dia També s’ha modificat l’horari de càrrega i descàrrega de la tarda, que a partir de l’1 de juliol es reduirà a la franja de 15 h a 16 h https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’illa de vianants del centre amplia el seu horari, passant a estar tancada les 24 hores del dia

També s’ha modificat l’horari de càrrega i descàrrega de la tarda, que a partir de l’1 de juliol es reduirà a la franja de 15 h a 16 h
L’Ajuntament de Rubí ha decidit ampliar l’horari de l’illa de vianants del centre, que a partir de l’1 de juliol, després de Festa Major, passarà a estar tancada al trànsit rodat les 24 hores del dia. D’aquesta manera, el Consistori aposta per la total vianització de l’eix avinguda de Barcelona – passeig de Francesc Macià.

Actualment, els vehicles no poden passar per l’illa durant la franja diürna compresa entre les 7.30 h del matí i les 21.30 h del vespre. A la nit, en canvi, l’illa està oberta a la circulació. Amb l’ampliació horària plantejada per l’Ajuntament es restringirà totalment el pas de vehicles per aquest eix durant tot el dia.

La regidora de Mobilitat, Belén Meneses, ha recordat que des que es va posar en marxa l’illa de vianants, el juny de 2008, l’Ajuntament ha anat “fent passos per a la progressiva peatonalització d’aquest eix”. L’any passat, el Consistori ja va desviar les dues línies de l’autobús urbà que circulaven per l'illa de vianants, amb l’objectiu de pacificar un eix pel qual transiten diàriament més de 9.000 persones, segons l'esborrany del Pla de Mobilitat Urbana (PMU). “El balanç d’aquest primer any ha estat molt positiu. La majoria dels usuaris s’han anat adaptant al nou recorregut i s’han distribuït per altres línies”, ha explicat Meneses.

Ara, segons la regidora, “l’illa és un lloc més còmode i més tranquil per passejar. I creiem que precisament això és el que demana la ciutadania: més espai exclusiu pels vianants, sense haver-lo de compartir amb els vehicles. I això –com ha dit Belén Meneses– ens ha portat a fer un pas més per pacificar aquesta zona tan emblemàtica de la ciutat”.

Aquesta restricció de trànsit comportarà múltiples avantatges: es dinamitzaran els comerços i les activitats locals, es recuperarà la funció social de l’espai públic, es millorarà la qualitat ambiental –es reduirà la contaminació acústica a la nit i es disminuiran les emissions de CO2–, es reforçarà la centralitat d’aquest eix i s’afavorirà la millora del paisatge urbà.

Nous horaris de càrrega i descàrrega
Paral·lelament, l’Ajuntament també ha modificat la franja horària de càrrega i descàrrega de la tarda, de manera consensuada amb els comerciants. El nou horari serà de 15 h a 16 h, de dilluns a divendres. “D’aquesta manera descarreguem de vehicles la franja horària d’entrada i sortida de les escoles, en coherència amb la implantació recent de la xarxa de Camins escolars”, ha comentat la regidora.

L’horari matinal de càrrega i descàrrega no patirà cap canvi: continuarà sent de 7.30 h a 10.30 h els dies laborables i els dissabtes no festius.

A banda dels vehicles comercials, també podran seguir accedint a l’illa els vehicles dels veïns que resideixen a la zona afectada i els vehicles d’emergències.

El tancament de l’illa de vianants afectarà el recorregut de l’autobús interurbà nocturn, que a partir de l’1 de juliol seguirà el mateix itinerari que l’autobús urbà, canviant de sentit a la rotonda que hi ha a l’aparcament del Rubí+D per continuar el seu recorregut per la C-1413.