Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’hospital de Rubí portarà el nom de Vicente Ferrer La consellera Geli ho ha anunciat en una visita a la Fundació, acompanyada de les alcaldesses de Rubí i Castellbisbal i l’alcalde de Sant Cugat. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’hospital de Rubí portarà el nom de Vicente Ferrer

La consellera Geli ho ha anunciat en una visita a la Fundació, acompanyada de les alcaldesses de Rubí i Castellbisbal i l’alcalde de Sant Cugat.
El futur hospital per a Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal s’anomenarà Hospital Vicente Ferrer. La consellera de Salut ha donat a conèixer el nom en una visita a la Fundació Vicente Ferrer, acompanyada de l’alcaldessa de Rubí, Carme García, l’alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, i l’alcaldessa de Castellbisbal, Dolors Conde.

L’alcaldessa de Rubí es va trobar a principis del mes de desembre amb la vídua de Vicente Ferrer, Anna Ferrer, interessant-se per la feina de la Fundació a l’Índia i la possiblitat de fer col·laboracions futures. Va ser aleshores quan va traslladar-li, com a possibilitat de donar el nom del seu marit a l’Hospital que pròximament començarà a construir-se a Rubí i que donarà cobertura també a les poblacions de Sant Cugat i Castellbisbal.
El centre sanitari està en fase de concurs d’idees, convocat per Mútua de Terrassa, i es preveu que en poques setmanes es conegui l’equip redactor del projecte i les primeres imatges del projecte arquitectònic guanyador.

L’Hospital Vicente Ferrer s’ubicarà en uns terrenys de 26.616 metres quadrats, que es troben al carrer Sòcrates, del polígon industrial de Can Sant Joan, entre els municipis de Rubí i Sant Cugat del Vallès.

Aquest hospital tindrà prop de 17.000 m2 i disposarà de serveis d’urgències, consultes externes i gabinets, diagnòstic per la imatge, quiròfans, diàlisi i hospitalització de mitja estada. Tindrà una vocació fonamentalment ambulatòria d’alta resolució i evitarà la majoria dels desplaçaments dels ciutadans d’aquests municipis als hospitals de Terrassa.

Un cop construït, el CatSalut incorporarà el nou centre a la Xarxa Hospitalària d’Utilització Pública (XHUP) com a desdoblament de l’activitat sanitària assignada al Vallès Occidental oest. El futur centre permetrà l’oferta coordinada dels diferents operadors sanitaris de la zona, fonamentalment la Mútua de Terrassa i el Consorci Sanitari de Terrassa, de tal manera que es promouran la integració dels serveis i la generació de sinèrgies en l’àmbit públic.