Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’exposició itinerant “Joan Brossa: escolteu aquest silenci” arriba al Celler de Rubí L’Ajuntament de Rubí, el Departament de Cultura i la Fundació Joan Brossa presenten aquesta mostra que s’inaugura divendres. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’exposició itinerant “Joan Brossa: escolteu aquest silenci” arriba al Celler de Rubí

L’Ajuntament de Rubí, el Departament de Cultura i la Fundació Joan Brossa presenten aquesta mostra que s’inaugura divendres.
L’exposició “Joan Brossa: Escolteu aquest silenci” s’inaugura aquest divendres 4 d’abril al Celler de Rubí, dintre de la proposta cultural de l’equipament per a aquest 2014. La inauguració de l’exposició tindrà lloc a les 19 hores, on comissària de la mostra, Glòria Bordons, farà un recorregut comentat per l’exposició i, després, l’actriu i rapsoda Núria Candela recitarà poemes de Joan Brossa. La mostra, produïda per la Fundació Joan Brossa, mostra l’obra polièdrica de Joan Brossa partint de tres eixos: el compromís, la transformació i la mirada reflexiva.

“Escolteu aquest silenci” és un poema de Joan Brossa escrit l’any 1963, que sintetitza tota una trajectòria projectada en diferents gèneres i disciplines, un camí que el poeta fa de manera compromesa, i que condueix al lector o espectador cap a una reflexió crítica i irònica, amb uns elements mínims i senzills.

L’exposició, que es podrà veure a El Celler del 4 d’abril a l’1 de juny de 2014, permetrà als visitants escoltar les paraules callades del poeta, veure el poder de trasbalsar consciències de la seva obra plàstica i copsar la teatralitat latent de totes les seves propostes. Està integrada per un total de vint-i-set peces originals (11 poemes visuals, 9 poemes objecte, 1 instal·lació i 1 llibre de bibliòfil fet en col·laboració amb Pere Jaume). A més, a banda d’aquestes peces, s’han reproduït disset poemes escrits del poeta amb la finalitat de donar el mateix valor a l’obra escrita que a la part visual. El conjunt s’acompanya de cinc marcs digitals (pantalles TFT petites) amb diferents materials audiovisuals d’interès: una selecció de fotografies personals de Brossa; un recull d’entrevistes; una mostra d’alguns poemes urbans realitzats pel poeta, una reproducció de Foc al càntir, una pel·lícula dirigida per Frederic Amat a partir d’un guió de Brossa; i, finalment, accions o paròdies realitzades pel poeta en diferents moments de la seva vida. Tres fotografies de grans dimensions del poeta, preses en moments diferents del seu itinerari vital, ambienten i humanitzen l’espai.

Després de Rubí, com a mostra integrada en el Programa d’Exposicions Itinerants del Departament de Cultura 2014-2015, es podrà veure als espais d’art Espai Betúlia de Badalona, Centre Cultural La Mercè de Girona, Museu de Granollers i Museu Abelló de Mollet del Vallès.

L’horari d’obertura del Celler és cada divendres de 17 a 21 h, dissabtes d’11 a 14 h i de 17 a 21h; i diumenges d’11 a 14 h.