Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’exposició “Treu-li suc a la sexualitat” promou una sexualitat saludable entre els joves La mostra s’exposa a l’IES La Serreta durant un mes i serà treballada per l’alumnat a l’aula. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’exposició “Treu-li suc a la sexualitat” promou una sexualitat saludable entre els joves

La mostra s’exposa a l’IES La Serreta durant un mes i serà treballada per l’alumnat a l’aula.
L’exposició “Treu-li suc a la sexualitat”, adreçada a adolescents i joves de secundària, s’instal·larà durant un mes a l’IES La Serreta. Allà prop d’uns 500 alumnes de secundària podran consultar aquesta mostra, impulsada per la Diputació de Barcelona en col·laboració amb ajuntaments de la província, per promoure una sexualitat sana i responsable entre el públic al qual va dirigida.

Estructurada en plafons que es poden visitar com un tot o com a dues parts diferents, els primers 10 s’adrecen als joves de 12 a 14 anys amb una incidència més profunda en què és la sexualitat, com es viu, on s’aprèn, la identitat sexual, els prejudicis, etc.; mentre que la segona part, també composta per 10 plafons adreçats a joves de 14 a 16 anys, aborda els riscos associats a la sexualitat, com els embarassos no desitjats o les malalties de transmissió sexual, per oferir una sortida positiva i afavorir una actitud responsable enfront de la sexualitat. A més, cada plafó conclou amb una pregunta per tal que els joves reflexionin sobre els conceptes i temes que tracten.

L’exposició, dissenyada de manera especial pels centres educatius, inclou una guia didàctica per treballar a l’escola que permeti, com a complement de l’exposició, aprofundir els coneixements adquirits dintre de l’aula. El document està dividit en 5 unitats didàctiques, cadascuna amb tres temes, i cada un d’aquests temes amb unes quantes preguntes per generar reflexió. Al final de cada unitat es proposen una sèrie d’activitats per treballar a l’aula, que serviran als docents per aprofundir els temes plantejats.