Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Estiu Jove torna al juliol amb una novetat destacada: el Primer Concurs de Breakdance L’Ajuntament ha organitzat una trentena d’activitats que es desenvoluparan a diferents espais de la ciutat. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Estiu Jove torna al juliol amb una novetat destacada: el Primer Concurs de Breakdance

L’Ajuntament ha organitzat una trentena d’activitats que es desenvoluparan a diferents espais de la ciutat.
L’Estiu Jove arriba novament a Rubí amb el ja tradicional concurs de monòlegs “Aquí no et prendrem per boig”, diversos concerts, sessions de cinema jove i el festival Mixing Colors, que enguany inclou el primer Concurs de Breakdance de la ciutat.

El programa d’activitats d’aquest any manté les novetats que ja es van introduir a la passada edició. Així, el festival Mixing Colors es manté el primer cap de setmana del mes de juliol, les sessions de cinema jove se seguiran fent els divendres i el concurs de monòlegs, igual que l’any passat, es concentrarà en 4 dies consecutius per tal de facilitar la participació dels diferents concursants. La final tindrà lloc el dissabte 17 de juliol.

L’Estiu Jove, marcat per la crisi

Enguany, la crisi econòmica ha afectat algunes de les activitats incloses a l’Estiu Jove. Per exemple, les sessions de cinema s’organitzaran a la Torre Bassas en comptes de fer-les a l’aire lliure com en passades edicions. La regidora de Joventut, Arantxa Gabilondo, ha explicat que “hi ha hagut una retallada econòmica evident, tot i que des de la regidoria s’ha intentat mantenir l’esperit de l’Estiu Jove, mantenint al màxim la qualitat i la quantitat de les activitats programades”.

Les activitats juvenils de Festa Major són el tret de sortida de l’Estiu Jove. Destaquen els concerts organitzats per les entitats Rock & Cia i AMR (Associació de Músics de Rubí). Els primers organitzen el Rock & Cia Festival el 26 de juny, amb les actuacions de Dais, Piece of Maiden, Eldorado i Sin City. AMR ha muntat el Barrakuda Festival el 28 de juny, amb els concerts de Rumba Expresso, Aerolineas Subterráneas, Los Fulanos i Ninja Pastori. Totes dues activitats es duran a terme al col·legi Pau Casals. Altres activitats de Festa Major pensades pels joves són la 6ª Baixada d’Andròmines i una gimcana infantil.

En el marc de l’Estiu Jove, l’Ajuntament ha organitzat 4 sessions de cinema jove que, segons la regidora de Joventut, “tracten temàtiques diverses per satisfer diferents perfils”. Les pel·lícules que es projectaran són “Casanegra”, “Summer wars”, “Capitalismo, una historia de amor” i “[REC] 2”.

La música també té un protagonisme destacat a l’Estiu Jove: Canal 69, Powered by Quo Band, Arena Blanca, Rokers Band i La Señora de González actuaran en diferents dies al St. Patrick’s Beer, mentre que el grup rubinenc Vibria ho farà a l’Espai Jove Torre Bassas.

El consistori també ha organitzat tot un seguit de cursos i tallers, entre els quals destaca el de “Monitor i monitora d’activitats de lleure infantil i juvenil”. Aquesta és la tercera edició del curs, que per primer cop tindrà un format intensiu. La demanda ha superat amb escreix l’oferta: el nombre de places està limitat a 25 persones, mentre que el nombre de sol·icituds ha arribat a la seixantena.

Un altre dels tallers programats és “Anem per feina! (Com trobar una primera feina)”, organitzat per Avalot, la secció jove de la UGT de Catalunya. Segons Gabilondo, aquest curs, que està adreçat als joves d’entre 16 i 18 anys, és “molt important, donada la situació laboral actual, especialment la dels joves”.

També s’han organitzat tallers d’introducció a la fotografia digital, de breakdance, de Pilates, de dansa del ventre, de danses de Bollywood i d’introducció a l’àrab.

“Aquí no et prendrem per boig”

Un any més, l’humor torna a Rubí de la mà del VI Concurs de Monòlegs. El certamen consta de 3 eliminatòries (del 14 al 16 de juliol) i de la gran final, que tindrà lloc el 17 de juliol.

En aquesta ocasió, les actuacions no es faran al Barn d’en Greg com fins ara, per incompatibilitats horàries. Els locals que acolliran el certamen seran La Guitarra, el St. Patrick’s, el Santa Fe i La Parra, on tindrà lloc la final.

Les inscripcions es poden fer fins el 2 de juliol.

Mixing Colors 2010

Una de les activitats estrella de l’Estiu Jove és el festival Mixing Colors, que tindrà lloc el dissabte 3 de juliol a dos espais de la ciutat: l’Escardívol i la comarcal C-1413.

El festival inclou diverses activitats, entre les quals destaca el I Concurs de Breakdance de Rubí. L’Ajuntament ha organitzat aquest certamen en col·laboració amb l’Step Factory Crew. Els concursants participaran en la modalitat 3vs3, és a dir, que s’han d’apuntar en grups de tres persones. En cas que hi hagi més de 16 grups participants es farà una fase de selecció a partir de les 12h del matí. La fase final començarà a les 16h. Un total de 16 parelles s’enfrontaran entre elles de dues en dues (el quadre d’enfrontaments es decidirà per sorteig). Cada batalla o enfrontament serà eliminatòria i hi haurà un únic premi de 300 euros per al grup guanyador.

Una altra de les activitats incloses al Mixing Colors és el V Concurs de Grafitti de Rubí, que tindrà lloc de 10 a 18h a la comarcal C-1413. L’any passat s’hi van inscriure més de 150 joves d’arreu de Catalunya. Aquest any, les inscripcions estaran obertes fins el 25 de juny i el total de participants no excedirà els 110. La preselecció i coordinació del concurs es fa en col·laboració amb els Petados Crew. En total hi ha 6 premis: 3 en la categoria individual (mur individual: 250€; lletra: 200€ i dibuix: 200€) i 3 més per grups (primer classificat: 500€; segon classificat: 250€, tercer classificat: 150€).

Les inscripcions per a participar en aquests 2 concursos s’han de fer arribar a l’adreça electrònica mixingcolors@ajrubi.cat.

El Mixing Colors es complementa amb un circuit d’skate lliure, que es desenvoluparà de 10:30 a 19:30 h a l’Escardívol; i un concert amb Cooking Bananas (format per Skinny Banana A.K.A. MUCHO MUCHACHO & Cookin'Soul) i Gran Pueblo, que començarà a les 22h, també a l’Escardívol.

Aules d’estudi

Durant la roda de premsa de presentació de l’Estiu Jove 2010, la regidora de Joventut també ha fet balanç de les Aules d’Estudi d’aquesta primavera, que per primera vegada s’han dut a terme a la nova Biblioteca del carrer Aribau.

De mitjana, una quarantena de persones han utilitzat les Aules d’Estudi diàriament, una xifra que s’ha vist lleugerament incrementada les 2 setmanes prèvies a la Selectivitat i, especialment, els caps de setmana.