Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’estació de ferrocarrils de la Generalitat acull una exposició contra els prejudicis i rumors sobre la diversitat La mostra “Viatge a Tatinutropo” s’inaugurarà l’1 d’octubre i estarà oberta fins el dia 31 del mateix mes. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’estació de ferrocarrils de la Generalitat acull una exposició contra els prejudicis i rumors sobre la diversitat

La mostra “Viatge a Tatinutropo” s’inaugurarà l’1 d’octubre i estarà oberta fins el dia 31 del mateix mes.
Divendres 1 d’octubre a les 18 h s’inaugura la exposició “Viatge a Tatinutropo” al vestíbul de l’Estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) de Rubí. Es tracta d’una mostra creada pel Consell Comarcal del Vallès Occidental i amb la qual es pretenen combatre els prejudicis i els rumors en relació amb la diversitat. L’exposició estarà oberta durant tot el mes, fins el dia 31 d’octubre, i es podrà visitar durant l’horari d’obertura de l’estació.

L’exposició ubica als assistents al lloc dels nouvinguts i els enfronta a les conseqüències d’haver de viure amb tot un seguit de prejudicis i rumors molt arrelats al imaginari popular. De fet, aquesta mostra va sorgir dels treballs que es van desenvolupar per l’edició del Manual pràctic per combatre prejudicis i rumors sobre la diversitat ètnica, editat pel Consell Comarcal el 2008. Amb aquesta iniciativa es va posar de manifest que era necessari continuar amb la feina de sensibilització en aquest àmbit.

La mostra es planteja com un viatge. L’assistent és el viatger i “intrús” en terres estrangeres. El visitant es converteix en víctima de la rumurologia i dels prejudicis que hi ha sobre el seu lloc d’origen. La mostra està dividida en nou blocs que fan referència a les diverses fases del procés migratori, des del moment del comiat de la família i els amics, fins els espais de esbarjo al lloc de destí, passant per moments més conflictius com la recerca d’un habitatge o d’una feina. D’aquesta manera el “Viatge a Tatinutropo” representa l’esperit d’aquest procés; en realitat, Tatinutropo és només “oportunitat” llegit a l’inrevés.

La regidora de Ciutadania i Civisme del Ajuntament de Rubí, Anna Mª Martínez, estarà present divendres 1 d’octubre a la inauguració de la exposició. En aquest primer “Viatge a Tatinutropo” estarà present també Isabel García, presidenta de la Comissió Informativa de Convivència Intercultural i Nova Ciutadania del Consell Comarcal del Vallès Occidental. Les dos administracions han col·laborat per portar la mostra a Rubí. A l’acte assistirà també un representant dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), que acollen la exposició.

Paral·lelament a l’accés públic al “Viatge a Tatinutropo”, el servei municipal de Ciutadania i Civisme ha previst el desenvolupament d’una sèrie de activitats que inclouen, per exemple, vint visites escolares i un seguit de tallers e iniciatives relacionades amb la diversitat.