Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Espona, Centre de la Dansa Tradicional Catalana ha obert les seves portes aquest dissabte 26 de març per donar-se a conèixer entre la ciutadania Unes dues-centes persones visiten l’Espona entre les 11 i les 19h de la tarda de dissabte. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Espona, Centre de la Dansa Tradicional Catalana ha obert les seves portes aquest dissabte 26 de març per donar-se a conèixer entre la ciutadania

Unes dues-centes persones visiten l’Espona entre les 11 i les 19h de la tarda de dissabte.
La jornada s’havia de celebrar el dissabte anterior, dia 19 de març, amb una programació que incloïa diversos espectacles i una visita guiada amb autoritats i col·laboradors del projecte però va haver de ser anul·lada per la mort sobtada del coreògraf Eduard Ventura, nomenat assessora artístic del centre el dia 8 de març.

Per aquest motiu a la jornada de dissabte únicament es van realitzaran visites guiades a l’edifici, en grups d’un màxim de 15 persones. Al matí les visites van tenir lloc d’11 a 14h i a la tarda, de 17 a 19h. Al finalitzar la visita guiada els ciutadans van poder gaudir d’un audiovisual explicatiu de l’evolució de les obres arquitectòniques.

L’espai va ser visitat, entre d’altres, per moltes persones vinculades a l’Esbart Dansaire de Rubí, pares i mares d’alumnes de l’Escola de l’Esbart que volien conèixer on assajaran els seus fills a partir del mes de setembre, nombrosos veïns del nou equipament encuriosits per les activitats que s’hi duran a terme, i alguns antics treballadors de la fàbrica els quals van poder contemplar un mural explicatiu sobre la història de l’edifici.
També van visitar l’espai representants de gairebé totes les forces del consistori.

Actualment no hi ha una data concreta d’inici de funcionament del centre donat que manquen encara la col·locació de la tarima i tapis, la instal·lació de l’equipament tècnic i informàtic, la instal·lació de la telefonia i la instal·lació del mobiliari.

L’equipament iniciarà el seu funcionament amb un personal propi format per una coordinació, una administració i una consergeria, fruit d’un procés de mobilitat interna per minimitzar la despesa en moments de dificultat econòmica.

Les obres de rehabilitació de l’Espona es van iniciar al juliol de 2010 i han finalitzat a mitjans de febrer de 2011. Les obres han permès convertir 3 plantes i 3 altells en 6 plantes totes elles accessibles per ascensor on hi podem trobar: a la planta baixa una recepció - secretaria, una secretaria i un arxiu per l’Esbart, un espai de trobada, 1 sala d’assaig (amb tarima i tapis Harlequin i equipament sonor i audiovisual). Al soterrani un magatzem per l’Esbart on ubicar el vestuari i els decorats. A la planta primera dues sales de reunions convertibles en una i un Centre de Documentació. A la planta segona una sala d’ d’assaig (amb tarima i tapis Harlequin, i equipament sonor i audiovisual), una sala polivalent o d’escalfament, uns vestuaris per dones (amb dutxes adaptades a minusvàlids) i lavabos. A la planta tercera hi podem trobar els vestuaris per nois (amb dutxes adaptades a minusvàlids) i un magatzem pel centre. A la planta quarta s’hi ubiquen els despatxos d’administració.

Pel que fa referència als acords, durant el mes de novembre es va signar un conveni amb la Generalitat de Catalunya en el qual s’estableix una subvenció directa a l’Ajuntament de Rubí per assumir les despeses de posada en marxa per a l’any 2010 de 210.000€ i per al funcionament durant l’any 2011 de 120.000 €.