Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Espai Jove Torre Bassas aposta per la creativitat dels joves en la primera programació de l’any L’Agenda RubiJove recull una vintena d’activitats fins a finals de març. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Espai Jove Torre Bassas aposta per la creativitat dels joves en la primera programació de l’any

L’Agenda RubiJove recull una vintena d’activitats fins a finals de març.
Ja s’ha posat em marxa la nova programació d’activitats de l’Espai Jove Torre Bassas amb dos tallers de breakdance i hip hop que es repetiran setmanalment els dimarts i dimecres. Per aquest trimestre, l’Ajuntament ha programat una vintena d’activitats juvenils, la majoria de les quals comencen aquesta setmana. Entre elles, els tallers de Còmic Manga i Palmes i Compàs flamenc, els dilluns a les 17 i a les 19 h, respectivament.

L'agenda d’activitats RubiJove es pot consultar a www.rubijove.cat i es pot recollir físicament a tots els espais joves de la ciutat (Torre Bassas, Crac i Espai Cultural CGT), així com a diferents equipaments municipals com el Punt d’informació Turística de l’Antiga Estació o la Biblioteca Mestre Martí Tauler. L’Agenda conté una vintena d’activitats relacionades amb el lleure, la formació, la participació, l’ocupació i la igualtat.

Entre les propostes recollides a l’agenda hi ha la celebració del Carnaval el proper divendres, 8 de febrer, amb un concurs de disfresses i una actuació musical. Els i les joves que vulguin participar de la festa hauran d’anar disfressats amb la temàtica que desitgin i en grups de 2 a 5 persones. Es distribuiran premis en consonància amb les disfresses que cada grup presentarà acompanyats de música.

La Torre Bassas també dedicarà un espai els dimecres a la celebració de tornejos de Wii i Play, activitats lúdiques que es combinen amb les formatives. En destaca el curs de supervivència en anglès, que es farà cada dijous a les 18 h, o el de mediació de conflictes cada dissabte a partir del 23 de febrer. Aquest darrer, adreçat a membres d’entitats. La música serà la protagonista dels divendres amb una actuació setmanal a partir de les 19 h. Com a propostes per incentivar la participació dels joves, l’Espai Jove ha programat, entre d’altres, la iniciació d’un hort urbà dins el projecte Rubí d’Arrel, el 25 de febrer o una xerrada informativa sobre les oportunitats per fer voluntariat a Europa, el 18 de març.

Aposta per la creativitat

La creativitat és una de les apostes de l’Espai Jove per aquest trimestre que presenta dues novetats relacionades amb l’art i la música.
L’art, prenent com a referència l’experiència del col·lectiu Desnude, un grup de joves dissenyadors procedents de diferents municipis, entre ells Rubí, que volen compartir els seus coneixements amb joves de la ciutat i transformar-los en productes útils. La presentació d’aquest col·lectiu i del seu projecte es farà el 22 de febrer, a les 20 h a la Torre Bassas.

La segona novetat porta el nom de “aRubitown”, el nou concurs de música que neix, també a proposta de dos joves de Rubí. Les entitats juvenils de música de la ciutat ja han rebut un avanç d’aquesta proposta per tal d’encoratjar als seus associats a participar-hi. L’objectiu d’aquesta iniciativa és potenciar la música com un tret distintiu dels joves de Rubí i alhora donar veu a la diversitat de grups musicals de la ciutat, recollint d’aquesta forma una de les demandes que van formular els i les joves que van participar a la jornada del passat 15 de desembre per a l’elaboració del Pla RubiJove 2012-2016.
Les bases del concurs, així com la mecànica i el full d’inscripció estaran aviat a disposició dels grups i/o solistes interessats a www.rubijove.cat , i disposaran des d’aleshores entre 3 setmanes i 1 mes per presentar la seva sol·licitud.