Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’escriptor Màrius Serra assisteix a la presentació del Voluntariat per la llengua S’incrementa el nombre de persones voluntàries amb més de 85 parelles lingüístiques. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’escriptor Màrius Serra assisteix a la presentació del Voluntariat per la llengua

S’incrementa el nombre de persones voluntàries amb més de 85 parelles lingüístiques.
El passat dijous dia 4, La Sala va acollir la presentació de la 13a edició a la nostra ciutat del programa Voluntariat per la llengua. En aquesta edició hi ha hagut un augment important de persones voluntàries, més de 85 parelles lingüístiques i 17 establiments col·laboradors.

L’acte, presentat per Roser Tutusaus, cap del Servei Local de Català, va comptar amb la presència de l’escriptor Màrius Serra, de la regidora comissionada de Política Lingüística de l’Ajuntament, l’Arés Tubau, i del president del Centre de Normalització Lingüística de Terrassa i Rubí, en Ferran Lozano.

L’Arés Tubau va destacar el paper de totes les persones participants, voluntàries i aprenentes: “Ara més que mai, té sentit el programa del VxL i té valor la vostra participació, ja que contribuïu a defensar la llengua catalana com a llengua d’ús comú i quotidià”.

Seguidament, en Ferran Lozano va presentar l’escriptor Màrius Serra, que va captar l’atenció de totes les persones assistents amb la seva intervenció, centrada en el plaer i la diversió que pot produir la llengua. El discurs de l’escriptor va estar farcit d’anècdotes sobre els curiosos equívocs que es poden produir entre llengües pel significat dels mots, o sobre mots “mal dits” que adquireixin un significat que “supera” l’original (com ara el mot utilitzat per la iaia de l’escriptor que deia “comprativa” en lloc de cooperativa fent referència al lloc on anava a comprar).

El dinamitzador del programa a Rubí, l’Isaac Aguareles, va fer un repàs per les activitats previstes aquesta edició i va presentar les parelles lingüístiques, que van posar per a la foto de grup que va cloure l’acte. Finalment, les persones assistents van gaudir d’un aperitiu informal on moltes parelles van poder iniciar les seves converses i establir un primer contacte.