Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Escola d’Art EDRA participa en la I Jornada “Art i Disseny: de l’escola a l’empresa” Organitzada pels departaments d’Ensenyament i Cultura, s’han mostrat els millors projectes finals d’alumnes d’escoles d’art i disseny de Catalunya. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Escola d’Art EDRA participa en la I Jornada “Art i Disseny: de l’escola a l’empresa”

Organitzada pels departaments d’Ensenyament i Cultura, s’han mostrat els millors projectes finals d’alumnes d’escoles d’art i disseny de Catalunya.
L’Escola d’Art i Disseny de Rubí EDRA ha estat un dels centres que han participat en la I Jornada “Art i Disseny: de l’escola a l’empresa”, organitzada pels departaments d’Ensenyament i Cultura de la Generalitat de Catalunya, amb l’objectiu d’establir un diàleg que consolidi les relacions i fomenti la participació entre el món empresarial i les escoles d’art i disseny de Catalunya.

En el marc d’aquesta primera jornada, les escoles d’art i han presentat una mostra dels millors projectes finals de l’alumnat dels cicles formatius de grau mitjà i superior. En el cas d’EDRA, els assistents han pogut conèixer “Del so a la percepció”, una proposta destinada a exposicions i instal·lacions desenvolupada pels alumnes Héctor García, Itziar García, Sergi Pallejà i Adrià Turina, del cicle de Serigrafia artística de l’escola. El projecte és una representació gràfica de la peça musical Tunglid de Olafur Arnalds, utilitzant l’estampació amb serigrafia sobre paper translúcid. A través d’un projector, que dóna vida i moviment, l’espectador pot veure la imatge estampada en paper mentre escolta l’obra, cercant la interconnexió entre la música, la gràfica (pintura) i l’espai, creant una atmosfera concreta. La idea pot ser emprada en sectors com les arts gràfiques, el comerç i màrqueting, informàtica i comunicacions o serveis socioculturals i a la comunitat, entre d’altres.

Els 111 projectes, de prop d’una trentena d’escola de tot el país, s’han presentat a través d’una exposició física, una mostra en vídeo i una selecció dels millors projectes en viu a l’espai on s’ha desenvolupat la sessió.

La iniciativa vol contribuir a difondre el paper del disseny a l’hora de reforçar el lideratge i el posicionament de Catalunya en aquest àmbit, contribuint a millorar la comprensió del rol que tenen les escoles d’art i disseny en el creixement econòmic i la competitivitat del país. Així mateix, es vol destacar el compromís que les escoles de Catalunya adquireixen en garantir una formació artística de qualitat als professionals qualificats, per tal de donar respostes integrals al món empresarial.