Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Escola d’Art EdRa desenvoluparà una línea de productes i accions artístiques per incentivar la creació artística entre els seus alumnes Els productes es podran adquirir a la Botiga de Rubí, on també es mostraran algunes de les seves accions com l’actual aparador de Carnaval. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Escola d’Art EdRa desenvoluparà una línea de productes i accions artístiques per incentivar la creació artística entre els seus alumnes

Els productes es podran adquirir a la Botiga de Rubí, on també es mostraran algunes de les seves accions com l’actual aparador de Carnaval.
L’Ajuntament de Rubí, a través de lÀmbit d’Identitat i Projecció Exterior, establirà un acord de col·laboració amb l’Escola d’Art i Disseny EdRa per desenvolupar una línea de productes artístics i accions creatives ideades i conceptualitzades pels alumnes dels diferents cicles formatius i tallers lliures de l’escola. Aquest projecte vol donar a conèixer i incentivar la creació artística dels alumnes d’EdRa, futur de la creativitat de la nostra ciutat. Les diverses accions que es generin es veuran reflectides en La Botiga de Rubí – Oficina de Turisme.

Rubí té una important tradició artística, com ha quedat reflectit en la recent exposició “Memòria pictòrica” organitzada conjuntament per l’Associació de Sant Galderic i l’Ajuntament, o en la gran participació d’assistents, artistes i artesans a la 15a Fira de Sant Galderic, que s’ha convertit en un important esdeveniment artístic i cultural amb identitat pròpia.

Per tant, és important donar a conèixer els/les futurs/es creatius/ves de la nostra ciutat, una vessant fonamental de la nostra identitat cultural. Al mateix temps, l’esperit crític i artístic de els/les joves alumnes pot aportar visions diferents de la realitat, construint un discurs més transgressor i jove, més obert i contemporani, apropant-nos al públic més jove de la ciutat.

La Botiga de Rubí – Oficina de Turisme és, des del seu inici, un espai a disposició de totes les entitats que treballen per difondre i transmetre les nostres tradicions culturals i socials, la nostra identitat com a rubinencs i rubinenques.

Des de fa 73 anys l’escola EdRa i tot l’equip de professor/es treballa diàriament per formar als joves creatius/ves, ajudant i incentivant als seus alumnes a tenir un esperit artístic, crític i professional.

Dins el cicle formatiu de grau mitjà o superior d’especialitat interiorisme i decoració, la primera acció s’ha fet aquest mes de febrer amb l’aparador de Carnaval, que romandrà instal·lat del 11 al 28 de febrer, realitzat pels alumnes de 2n curs del Grau superior de Projectes i direcció d’obres d’interiorisme i decoració. Es preveu també una segona acció vinculada a l’aparador de Festa Major.

La Botiga de Rubí- Oficina de Turisme ofereix uns espais de creació jove als alumnes d’EdRa, ubicats a l’aparador. Així, els alumnes tenen la possibilitat de treballar i executar projectes reals.

També es preveu col·laborar amb el cicle formatiu de grau mitjà o superior d’especialitat de disseny gràfic, cicle Projecte final, on els/les alumnes posen en pràctica els coneixements adquirits durant el cicle. S’estudia la possibilitat de sol·licitar als alumnes la creació i conceptualització d’elements vinculats a projectes concrets de l’Àmbit d’Identitat (activitats i/o accions ja programades dins de l’any en curs), com calendaris, díptics, nadales, postals, punts de llibre, etc.

Amb el cicle formatiu de grau mitjà o superior d’especialitat de serigrafia es concretarà una col·laboració que consistiria, molt probablement, en la creació d’una línea de productes turístics-artístics més creatius, innovadors, contemporanis i actuals, més propers a les noves tendències.