Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Esbart Dansaire de Rubí presenta dues noves propostes a La Sala Dintre del programa Rubí a escena, Haikús en temps de guerra i Dansa XXI.cat es podran veure aquest cap de setmana. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Esbart Dansaire de Rubí presenta dues noves propostes a La Sala

Dintre del programa Rubí a escena, Haikús en temps de guerra i Dansa XXI.cat es podran veure aquest cap de setmana.
L’Esbart Dansaire de Rubí torna a la ciutat aquest cap de setmana per presentar dues de les més noves i recents coreografies de la companyia, amb tots els elements imprescindibles per a la seva exhibició teatral. Aquesta nova posta en escena del grup de dansa rubinenc es farà per primera vegada dintre del cicle Rubí a escena de la temporada estable de teatre de La Sala, que dona un espai propi als grups de teatre i música locals.

El primer dels espectacles, Haikús en temps de guerra, és una coreografia basada en una de les darreres obres de Miquel Martí i Pol i fragments del disc Músiques de l'Holocaust estrenat pel Brossa Quartet de Corda l'any 2007. Amb guió original de Jordi Lara i coreografia d'Eduard Ventura, ambdós es proposen és crear un retall d’història amb personatges que viuen en un espai de devastació on es viuen guerres individuals i col·lectives. Els personatges (Ell i Ella) són, en un principi, individuals però de seguida es tornen col·lectius. Per això, la coreografia comença amb un pas a dos i tot seguit tindrà la forma d’un pas a quatre fins el final. Ell, assegut en un banc de qualsevol plaça d’una ciutat d’Europa o de la Mediterrània, convida al públic a viure, per uns minuts, la vida sacsejada per la incertesa i el dolor de l’esser humà davant la incomprensible experiència d’una guerra.

Dansa XXI.cat, el segon dels espectacles que es presenta, i que va ser estrenat a la Festa Major de l’any passat, reivindica una dansa catalana per al segle XXI i evoca alhora les danses de sempre, amb una proposta en la qual les diferents ocasions de dansa i la seva evolució cronològica plantegen als espectadors el futur de la dansa tradicional. Amb aquesta nova producció, amb coreografia del seu director artístic Jordi Rubio, i amb el suport de la Generalitat de Catalunya i de l'Ajuntament de Rubí, l’Esbart torna a apostar per la recerca de nous camins.

Les actuacions seran el pròxim dissabte 12 de febrer a les 21 h i el diumenge 13 a les 18.30 h al teatre municipal La Sala.