Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’enterrament de la sardina i el lliurament dels premis del Concurs de comparses posen fi al Carnaval 2013 El premis a les comparses guanyadores es donaran a l’Ateneu a les 20.30 h. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’enterrament de la sardina i el lliurament dels premis del Concurs de comparses posen fi al Carnaval 2013

El premis a les comparses guanyadores es donaran a l’Ateneu a les 20.30 h.
El Carnaval a Rubí està a punt d’acabar fins a l’any pròxim. De fet, l’enterrament de la sardina d’aquesta tarda a l’Escardívol i el lliurament de premis, que també ha canviat de dia i es farà a l’Ateneu a les 20.30 h, són els darrers actes d’una festa que dissabte passat va aplegar a centenars de persones que van acompanyar a les 28 comparses que van participar en el concurs d’aquest any.

L’enterrament de la sardina s’iniciarà amb la concentració del seguici fúnebre a les 18 h a la plaça Pearson. Allà la companyia Cremallera Teatre explicarà la història del Rei Carnestoltes i la Vella Quaresma i sortirà la cercavila per anar a l’Escardívol on es cremarà a la foguera la sardina realitzada en els dos tallers infantils fets a la Biblioteca. A la cercavila participaran la Colla Gegantera del Pinar, la Colla Gegantera de l’Escola Teresa Altet i els Tronats del Tabal de la Colla de Diables de Rubí.

Els carrers s’omplen de gent

Al voltant d’unes 1.500 persones van poder gaudir de la rua de dissabte pels carrers de la ciutat, be com a integrants d’una de les 28 comparses inscrites al concurs, bé per participar en la cercavila que va recórrer el centre fins arribar a la plaça del Doctor Guardiet. L’avançament de l’hora d’inici de la cercavila d’aquesta edició va fer que el final de la rua amb la guerra de confetti, la xocolatada popular i l’animació a càrrec del grup de percussió La Bandsambant comptessin amb una molt bona acollida per part de grans i petits.

A més, al ball de Carnaval, que des de l’any passat s’organitza a la Pista Francesc Calvo, a càrrec de la discoteca Mumm, van participar milers de joves de la ciutat fins a les 4 h en què es va tancar la pista. Per evitar pertorbar als veïns, es van prendre mesures addicionals com l’orientació de l’escenari, la contenció del volum sobretot a partir de les 2 h i el repartiment de notes informatives que es van distribuir als veïns del barri de Les Torres per comunicar l’activitat.

També la Matinal infantil de diumenge va reunir entre 15.000 i 18.000 persones al llarg de tot al matí, als diversos espais on s’havien organitzat activitats, com la plaça Doctor Guardiet que es va vestir de Carnaval amb un circuit de bicis boges pels més grans (a partir de 6 anys i adults) i un altre de CityCars pels més petits (de 2 a 5 anys). Mentre que la Rambla del Ferrocarril, punt d’arribada de la rua, va acollir diverses actuacions dels grups que van participar la rua així com l’espectacle Diversions de La Puça Espectacles que va amenitzar el ball infantil en què van participar un centenar de persones.

Més de 500 màscares a concurs

L’activitat que inicia el Carnaval cada any, el Concurs de Màscares que organitza l’Escola d’Art EDRA, ha tingut aquest any una participació de més de 500 dissenys de màscares creades per alumnes de l’Escola. La mostra de totes aquests propostes es poden visitar a la sala d’exposicions de l’escola fins al pròxim 28 de febrer.

Els guardonats en aquesta edició han estat:

Categoria B
1r premi: Gerard Murillo (13 anys)
Accèssit: Quim Gallart (10 anys)

Categoria C
1r premi: Marina Fernández (17 anys)
Accèssit: Andrés Oswaldo Gavilanez (17 anys)

Categoria D
1r premi: Kimberly Sánchez (20 anys)
Accèssit: Javier Ortiz ( 20 anys)

Categoria E Faceart
1r premi: Elia Carrascal (11 anys)