Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’enderroc de part de dues finques del c/ Riera permetrà donar continuïtat a la zona de vianants de la plaça del Doctor Guardiet Mentre durin les obres, que s’inicien la primera setmana de maig, s’habilitarà el doble sentit de circulació al c/ Sant Sebastià. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’enderroc de part de dues finques del c/ Riera permetrà donar continuïtat a la zona de vianants de la plaça del Doctor Guardiet

Mentre durin les obres, que s’inicien la primera setmana de maig, s’habilitarà el doble sentit de circulació al c/ Sant Sebastià.
La primera setmana de maig s’iniciaran les obres d’enderroc als solars dels números 7 i 9 del carrer Riera per tal que totes dues finques s’adeqüin a la línia de façana prevista al Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM). Aquesta actuació està íntimament relacionada amb la remodelació de la plaça del Doctor Guardiet, ja que l’espai de vorera que es recuperarà gràcies a aquests enderrocs s’incorporarà a l’àmbit de la plaça, donant continuïtat als espais per a vianants que s’han creat en aquest espai, estrenat recentment.

Els treballs, que han estat adjudicats a l’empresa Maheco SA per un import de 49.652,3 euros, afectaran dos solars i un tram d’una paret mitgera. Les obres al solar del número 7 del carrer Riera consistiran en l’enderroc de la part de l’edificació que sobresurt de la façana principal de l’edifici, afectant especialment la terrassa del primer pis. També s’enderrocarà el forjat i els tancaments laterals i frontal del garatge fins a recuperar la línia de façana de les plantes superiors i es desmuntarà la porta del garatge per recol·locar-la a la nova alineació de façana. Els treballs també contemplen el tractament final d’aquesta construcció, amb l’arrebossat i el pintat de tota l’amplada de la façana. Mentre durin els treballs d’arranjament es delimitarà i protegirà de forma provisional l’àmbit d’actuació per permetre l’accés a l’edifici número 7.

En el cas del solar ubicat al número 9 del carrer Riera, s’enderrocarà l’edifici unifamiliar existent i l’aparcament en cantonada, ubicat entre els carrers Riera i Santa Llúcia. Es mantindrà el mur de façana del carrer de Santa Llúcia, que restarà com una tanca per delimitar el solar. Per últim, s’aixecarà una paret arrebossada opaca per envoltar la resta de la parcel·la, un cop adaptada a la nova alineació.

Pel que fa a la paret mitgera del carrer Riera número 3-5, es pintarà aquesta superfície en diverses tonalitats a joc amb la façana del número 3 del carrer Riera i es construirà una petita cornisa per regularitzar la línia d’acabament de la paret.

Afectacions viàries
Els treballs d’enderroc i d’adequació de les noves façanes tenen una durada prevista d’unes 3 setmanes. Mentre durin les obres, s’habilitarà el doble sentit de circulació al carrer de Sant Sebastià amb l’objectiu de facilitar el pas de vehicles per aquesta zona, ja que el c/ Riera patirà talls puntuals de trànsit.