Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’encesa dels llums de Nadal enceta el programa d’activitats organitzat amb motiu d’aquestes festes Enguany, la il·luminació nadalenca funcionarà fins el 8 de gener i serà més austera que en altres edicions. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’encesa dels llums de Nadal enceta el programa d’activitats organitzat amb motiu d’aquestes festes

Enguany, la il·luminació nadalenca funcionarà fins el 8 de gener i serà més austera que en altres edicions.
Els regidors de Planificació, Ecologia Urbana i Seguretat, Manuel Velasco; de Comerç, Arés Tubau; i d’Espai Públic, Belén Meneses, entre d'altres, han encès els llums de Nadal que durant aquestes festes decoraran diversos espais de la ciutat. L’encesa oficial ha tingut lloc a la plaça del Doctor Guardiet, un espai que aquest any recupera l’ornamentació nadalenca, igual que la plaça Nova del Mercat. I és que l’any passat aquests dos indrets no es van poder il·luminar perquè estaven en obres.

La regidora de Comerç, Arés Tubau, ha explicat que “els comerciants s’estan deixant la pell en aquesta campanya de Nadal” i ha afegit que “l’Ajuntament hi col·labora col·locant els llums de Nadal, que creen ambient nadalenc”. Tubau ha animat els ciutadans a ”sortir a passejar i comprar a la ciutat”.

Com en les últimes edicions, aquest any la decoració nadalenca torna a estar formada per figures de fil lluminós llogades, figures amb llums LED propietat de l’Ajuntament i figures sense llum fetes amb materials reciclats i realitzades per prop de 400 ciutadans durant els dos tallers inclosos a la campanya “Fes teu el Nadal”.

Els llums estaran encesos fins el pròxim 8 de gener entre les 18h i les 22h, excepte els dies 5, 7, 10, 17 i 25 de desembre i 6 de gener, que funcionaran entre les 18h i les 24h; i els dies 24 i 31 de desembre i 5 de gener, que estaran encesos entre les 18h i les 3h. Aquest Nadal, i com a conseqüència de la crisi, els llums funcionaran una cinquantena d’hores menys respecte l‘any passat. Aquesta mesura, juntament amb una distribució més eficient de les figures lluminoses, ha fet possible un estalvi d’uns 20.000 euros en el cost de l’enllumenat de Nadal, que enguany se situa en uns 30.000 euros.

L’encesa de la il·luminació nadalenca dóna el tret de sortida a les activitats de Nadal i Reis que l’Ajuntament ha organitzat amb motiu d’aquestes festes.