Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’emblemàtic elefant blau Bòdum celebrarà el seu 32è aniversari el 25 de juny Amb diverses activitats i un berenar tradicional a la plaça durant la tarda. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’emblemàtic elefant blau Bòdum celebrarà el seu 32è aniversari el 25 de juny

Amb diverses activitats i un berenar tradicional a la plaça durant la tarda.
Aquest divendres 25 de juny a les 18.30 hores, la plaça del Dr. Pearson s’omplirà de festa per celebrar el 32è aniversari d’un monument urbà que ha esdevingut molt més. El Bòdum s’ha convertit amb els pas dels anys en una referència fonamental de la identitat rubinenca així com en un espectador de la història de la nostra ciutat. “Quedem a la plaça de l’elefant” o “ens trobem al costat de l’elefant” són frases que molts rubinencs i rubinenques de diferents generacions han fet servir i faran servir al llarg del temps.

L’Ajuntament de Rubí, mitjançant l’Àmbit d’Identitat i Projecció Exterior, convida a tota la ciutadania a la celebració, amb animació pels més menuts, xanquers, malabars, clown..., i un berenar tradicional amb pa i xocolata i sucs de fruita.

La escultura Bòdum va ser inaugurada el 25 de juny de 1978. Va néixer de la imaginació de l’il·lustrador Cesc Mateu i del sempre imaginatiu i participatiu artista local, Pep Borràs que va concebre en tres dimensions el seu dibuix. Aleshores una colla d’amics, el Col·lectiu Bòdum, van estar treballant una bona colla de mesos en un garatge per fer-lo realitat. I després que el director de l’escola d’art del moment, Jordi Pujol, donés l’aprovació de la qualitat de l’escultura es va instal·lar inicialment al centre de la plaça, ben envoltat per la coordinadora de grups d’esplai, els gegants de roba de la taula de joves i el grup d’animació de titelles Naip que el van acompanyar des de l’Ajuntament a la seva ubicació.

Val a dir que el Bòdum, segons en Pep Borràs, “no es va portar a terme per encàrrec sinó gràcies a la voluntat i esforç del col·lectiu, al seu amor per l’art i a les moltes ganes que hi havia de fer coses per Rubí”, en una època en què el moviment artístic i associatiu a Rubí estava en plena efervescència.

Era inicialment de color gris, i tot i les diferents innocentades i canvis de color, ara ja fa força temps que va adquirir el seu color blau. Pesa aproximadament dues tones i està fet d’una estructura de tija de ferro i ciment. Té una alçada 2,40 metres, una llargada de 2,50 metres i una amplada de 2,80 metres. El 25 de juny de 2008 el Col·lectiu Bòdum va voler fer-li també una festa a la plaça amb motiu del seu 30è aniversari que va aplegar aproximadament unes 200 persones.