Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ateneu ofereix una xerrada sobre micromecenatge com a alternativa de finançament adreçada a les entitats Per a participar en aquesta sessió, que es durà a terme el proper 17 de juliol, cal inscripció prèvia. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ateneu ofereix una xerrada sobre micromecenatge com a alternativa de finançament adreçada a les entitats

Per a participar en aquesta sessió, que es durà a terme el proper 17 de juliol, cal inscripció prèvia.
Amb l'objectiu de millorar l’accessibilitat als recursos de les entitats, plataformes i associacions del municipi, l'Ateneu Municipal ofereix una xerrada sobre micromecenatge com a alternativa de finançament. I és que aquest és un dels aspectes que, sobretot en el context actual, preocupa molt el Tercer Sector. Una de les alternatives que ha emergit, i que és de les més populars i eficients, són els portals de micromecenatge o crowdfunding.

Internet, a través de l’expansió de les xarxes de comunicació socials, les comunitats virtuals i les tecnologies de pagaments interactius, ha estès l’accessibilitat als anomenats portals de micromecenatge. Es tracta d’un sistema de donacions que esdevenen inversions arran de l’exposició d’un projecte a realitzar. L’objectiu és aconseguir el finançament a través de multitud de persones pel que, a més d’obtenir els recursos econòmics, esdevé un afegit d’exigència i repercussió del projecte en si. Un exemple de projecte finançat amb micromecenatge és el documental sobre Arcadi Oliveres (www.documentalarcadioliveres.org), que el passat 15 de juny va ser a l’Ateneu gràcies a l’entitat Rubí Solidari. Actualment, el documental es troba en la fase final de muntatge.

La xerrada “Finançament en xarxa: els portals de micromecenatge” anirà a càrrec d’Elisenda Soriguera, col·laboradora dels projectes documentals finançats amb micromecenatge “Mai no ha mancat el teu alè”, sobre el concert de Lluís Llach al Camp Nou el 6 de juliol de 1985, i “Hadijatou J’accuse”, sobre la lluita contra l’esclavitud de Hadijatou Mani a Níger.

La xerrada tindrà lloc el dimecres 17 de juliol, a les 19:30h, a l’Ateneu Municipal. Els interessats a assistir-hi s’han d’inscriure prèviament al telèfon 93 588 74 73, enviant un correu electrònic a ateneu@ajrubi.cat o bé al propi Ateneu.