Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’ampliació del cementiri municipal permetrà garantir l’espai pels serveis funeraris dels propers 30 anys La primera fase de les obres, que és previst que s’iniciï a principis de juny, té una durada prevista de 5 mesos. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’ampliació del cementiri municipal permetrà garantir l’espai pels serveis funeraris dels propers 30 anys

La primera fase de les obres, que és previst que s’iniciï a principis de juny, té una durada prevista de 5 mesos.
A principis de juny s’iniciarà la primera fase de les obres d’ampliació del cementiri municipal. Aquests treballs suposaran l’ampliació del cementiri cap a l’est, és a dir, entre les instal·lacions actuals i el nou vial d’El Pinar. D’aquesta manera, el recinte creixerà 457 m2, que és la superfície de la parcel·la on es preveuen construir els primers 170 nous nínxols. Aquesta primera fase cobrirà les necessitats d’espai funerari d’entre dos anys i dos anys i mig, segons el desenvolupament demogràfic.

Les obres, que han estat adjudicades a l’empresa Construccions Oliva y Masó (COYMA) per un import de 255.626 euros, tenen una durada prevista d’uns cinc mesos. Durant el ple ordinari del mes de setembre de 2010 es va aprovar una modificació pressupostària que incloïa una partida econòmica per a portar a terme aquesta primera fase.

Una ampliació per fases
Actualment, el cementiri municipal ocupa una parcel·la de 6.000 m2. L’ampliació global, que consta d’un total d’onze fases, suposarà quadruplicar aquesta superfície, arribant als 26.000 m2. Això permetrà cobrir les necessitats de la població durant els pròxims 20 anys, gràcies a la construcció de 3.092 nínxols i 2.132 columbaris.

El nombre d’incineracions (una alternativa funerària que consumeix menys espai), juntament amb els moviments de població, determinaran la durada de les instal·lacions. D’aquesta manera, s’han estudiat diferents escenaris de creixement demogràfic i de nivells d’ús del sistema de cremació. Amb la combinació més desfavorable dels dos factors, l’avantprojecte garanteix vint anys de servei. En aquest cas, s’activaria una dotzena fase que, amb la construcció de 600 nous nínxols, allargaria la vida del cementiri fins als 30 anys. Si la situació evoluciona d’una manera més favorable, l’ampliació projectada del cementiri podria donar servei durant més de 50 anys.

65 nous nínxols
Per tal de cobrir les necessitats d’espai funerari a Rubí, i tenint en compte que les obres d’ampliació començarien més endavant, el consistori ja va construir 65 nous nínxols el passat mes de febrer. Les obres van ser adjudicades a l’empresa Conste 3.0 SL per un import de 63.712,42 euros i van estar enllestides en el termini d’un mes.