Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa tanca el darrer ple del mandat agraint la feina que han fet tots els regidors Durant la sessió plenària es va aprovar per unanimitat el Reglament de treballs en benefici de la comunitat. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’alcaldessa tanca el darrer ple del mandat agraint la feina que han fet tots els regidors

Durant la sessió plenària es va aprovar per unanimitat el Reglament de treballs en benefici de la comunitat.
El ple municipal ordinari corresponent al mes d’abril, celebrat aquest dijous, ha estat l’últim d’aquest mandat 2007-2011. La part final de la sessió plenària ha tingut un toc d’emotivitat quan els portaveus dels diferents grups municipals han dirigit unes paraules de comiat a la resta del plenari.

L’alcaldessa, Carme García, ha agraït “la feina de tothom, tant dels regidors de l’equip de govern com dels de l’oposició” i ha enaltit el bon ambient que ha imperat entre els diferents membres del plenari. “En moments difícils sempre he pogut trucar a tothom i això no té preu”. García també ha agraït a tots els regidors “la seva dedicació”, assegurant que “fins que no ocupes aquest càrrec no saps la d’hores que has de dedicar a aquesta tasca. Som com caixers automàtics, disponibles gairebé les 24 hores del dia”. L’alcaldessa també ha tingut paraules d’agraïment per als treballadors municipals i ha assegurat que “segur que les persones que governin el municipi després de les eleccions del 22 de maig es dedicaran a la ciutat per millorar-la”.

Durant l’última sessió plenària del mandat s’han aprovat tots els punts de l’ordre del dia, la majoria d’ells per unanimitat. Així, s’ha aprovat de manera inicial el Reglament de treballs en benefici de la comunitat, com a mesures substitutòries i alternatives a la sanció per incompliment d’ordenances municipals, entre elles l’ Ordenança de Bon Veïnatge i Ús de l’Espai Públic. L’aprovació del reglament ha tingut el suport de totes les formacions polítiques.

D’altra banda, el ple també ha donat llum verda, per unanimitat, a l’aprovació inicial dels projectes constructius dels col·lectors en alta del marge dret de la Riera, concretament els de les conques II i III. Aquesta és una de les inversions municipals incloses en la modificació pressupostària de 4.755.106,27 euros que el ple municipal va aprovar el setembre de 2010, i que havia de permetre al Govern local assolir el Pla d’Inversions programat pel 2011.

Les últimes 5 mocions del mandat
Pel que fa a les mocions, de les 5 que es presentaven inicialment, dues s’han acabat retirant. Una d’elles ha estat el text que presentaven els grups de l’oposició (ICV-EUiA, PP, CiU i ARC) sobre la documentació del POUM i el seguiment dels treballs per la seva tramitació. La moció ha estat retirada perquè els grups ja tenen a la seva disposició els informes sobre el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal que sol·licitaven. L’alcaldessa ha aprofitat per recordar que “l’aprovació del POUM serà una de les primeres coses que haurà de fer el proper govern i la resta de grups de l’oposició”. García ha sentenciat: “Espero que aquest proper mandat sigui el del POUM”. La segona moció retirada ha estat la presentada per Alternativa Ciutadana de Rubí sobre abocaments il·legals.

La moció presentada pel PSC, ICV-EUiA i ERC sobre política educativa, en relació a la retallada pressupostària aplicada pel nou govern de la Generalitat, ha estat aprovada amb els únics vots en contra de CiU. També s’ha aprovat, en aquest cas per unanimitat, el text que presentava Convergència i Unió demanant que s’estableixin mesures de millora en l’aplicació del protocol d’informació i participació dels veïns, entitats veïnals i comerciants afectats pel desenvolupament d’obres. En canvi, ha estat rebutjada la moció presentada per ICV-EUiA per garantir el dret de l’habitatge, amb els vots en contra del PSC i el PP.