Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa rep alumnes holandesos d’un programa d’intercanvi amb l’IES Duc de Montblanc L'alcaldessa de Rubí dona la benvinguda als alumnes holandesos que visitaran Rubí en el programa d'intercanvi amb estudiants del Duc de Montblanc. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa rep alumnes holandesos d’un programa d’intercanvi amb l’IES Duc de Montblanc

L'alcaldessa de Rubí dona la benvinguda als alumnes holandesos que visitaran Rubí en el programa d'intercanvi amb estudiants del Duc de Montblanc.

L’alcaldessa de Rubí, Carme García, donarva la benvinguda al municipi el dilluns, 11 de febrer, a una vintena d’alumnes holandesos de 16 i 17 anys que, per tercer any, visiten Rubí a través de la beca europea d’intercanvi Comenius. <br /><br />En aquest programa d’intercanvi participen 21 alumnes de 1r de Batxillerat de l’IES Duc de Montblanc i uns altres 21 alumnes de l’IES Hetbaken Park Lyceum d’Almere (Holanda). En aquesta nova edició, els alumnes holandesos residiran al municipi durant 10 dies (del 10 al 20 de febrer) i, per la seva banda, els alumnes rubinencs visitaran Holanda del 6 al 16 d’abril.<br /><br />El tema d’aquest programa d’intercanvi gira entorn al tema de Ciutadania Europea amb debats i treballs sobre les cultures de cada país. Enguany es tractarà el tema del Modernisme i Picasso. D’aquesta manera, els alumnes realitzaran visites a Barcelona i Rubí al voltant d’aquesta temàtica. Un altre aspecte central d’aquest programa és la llengua. Els alumnes es relacionen amb l’anglès, que és l’idioma vehicular en tots els temes tractats i en els debats que es faran.<br /><br />La beca Comenius s’ha atorgat a l’IES Duc de Montblanc a través de l’Oficina de Cooperació Internacional d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. L’institut es va presentar a aquesta beca de dos anys i té la intenció de continuar amb el programa d’intercanvi. És per això que de cara a l’any vinent ja preparen una nova sol•licitud en què el tema central serà el de medi ambient. Aquest intercanvi persegueix bàsicament objectius culturals i lingüístics al voltant de la llengua anglesa.<br /><br />La recepció a càrrec de l’alcaldessa, Carme García, dels alumnes holandesos acompanyats pels alumnes de 1r de batxillerat de l’IES Duc de Montblanc, serà el pròxim dilluns, 11 de febrer, a les 13h a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Rubí.