Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa presideix el primer Consell dels Infants de Rubí del curs 2011-2012 El Consell es desdoblarà en dos grups i ampliarà la participació als alumnes de 4t d’ESO. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa presideix el primer Consell dels Infants de Rubí del curs 2011-2012

El Consell es desdoblarà en dos grups i ampliarà la participació als alumnes de 4t d’ESO.
L’alcaldessa de Rubí, Carme Garcia, va presidir l’acte de constitució del Consell dels Infants de Rubí amb la celebració de la primera sessió d’aquest curs 2011-2012. A l’acte, a més dels 36 consellers i conselleres de les escoles i instituts de la ciutat que l’integren, també van assistir com a observadors alguns pares i mares dels alumnes, així com els cinc nous membres de l’Institut 25 de setembre que ha obert les portes aquest curs escolar.

Durant la sessió, en la que s’han presentat tots els nous membres de 5è d’Educació Primària i de 1r. d’ESO a l’alcaldessa i s’ha recordat als assistents quins són els objectius d’aquest consell consultiu, creat el curs escolar 1998/1999, els participants han debatut sobre una proposta de nova organització del Consell ja que es tracta d’un grup molt ampli amb edats diverses que fan pensar que els objectius i continguts dels consellers/eres de més edat (2n i 3r d’ESO) podrien ser diferents dels més joves. Després del debat, els membres del Consell van decidir que al llarg d’aquest any es treballaria la creació de dos grups separats per edats: de 5è de primària a 1r. d’ESO i de 2n a 4t d’ESO, incorporant a l’alumnat d’aquests cursos dels instituts de la ciutat, que es reuniran de forma independent per tractar les temàtiques pròpies per edat i de manera conjunta per debatre en comú temàtiques de ciutat. Quan el nou reglament i la metodologia de funcionament estiguin definits hauran de ser aprovats per un nou plenari dels membres del Consell.

A més, s’ha informat dels nous temes per a aquest curs entre els que hi ha la participació del Consell amb propostes pels actes del 50è aniversari de la rierada que es farà l’any vinent; els tallers intergeneracionals que es faran amb els membres del Consell sobre la mediació de conflictes; i la participació en el Projecte de recerca sobre “La participació infantil per a la construcció de la ciutadania” que el Grup de Recerca en Educació Moral (GREM) de la Universitat de Barcelona està desenvolupant a Rubí. Aquest grup de recerca, coordinador de la Xarxa Temàtica d'Educació en Valors de Catalunya que formen diferents grups i universitats especialitzats amb el tema, esta realitzant entrevistes i seguiment dels Consell dels infants a la nostra ciutat i a Sant Feliu de Llobregat, els dos municipis on aquests òrgans de participació funcionen des de fa més de 10 anys.

Dintre dels projectes nous, els consellers i conselleres del grup de 2n a 4t d’ESO han decidit incorporar les noves tecnologies a la participació en el Consell amb la creació d’un bloc, una pàgina de Facebook i un perfil de twitter per tal d’obrir el debat a la resta d’alumnes de les escoles i instituts i donar a conèixer la feina del Consell. La sessió va acabar amb una reflexió dels membres sobre com afecten les retallades de la Generalitat als municipis com el nostre.