Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa presenta la primera eina completada del Pla director de polígons de Rubí La guia de bones pràctiques ambientals forma part del Pla de Reactivació Econòmica endegat per l’Ajuntament. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa presenta la primera eina completada del Pla director de polígons de Rubí

La guia de bones pràctiques ambientals forma part del Pla de Reactivació Econòmica endegat per l’Ajuntament.
L’alcaldessa de Rubí, Carme Garcia, ha presentat la primera de les accions completades del Pla director de polígons que l’Ajuntament està impulsant en el marc del Pla de Reactivació Econòmica de la ciutat, una guia de bones pràctiques ambientals realitzades per empreses de la ciutat. Carme Garcia ha dit que “aquesta publicació digital és la primera mesura pràctica acabada que presentem dintre de l’acció del el Pla director de polígons, la primera de les propostes del Pla de Reactivació Econòmica, tot i que algunes de les mesures posades en marxa per les empreses que han participat també estan vinculades amb accions d’estalvi i eficiència energètica de Rubí Brilla” i ha agraït a les empreses la seva participació perquè “iniciatives com aquestes fomenten també la col·laboració entre les empreses de la ciutat que poden així continuar treballant a la ciutat i creant ocupació”.

A més, en l’acte han estat presents algunes de les empreses participants en l’elaboració de la guia, que han explicat les diverses mesures desenvolupades i els efectes generats en els àmbits en què s’han aplicat. Les empreses rubienenques que han col·laborat han estat B. Braun, Cevagraf, Ipagsa, Continental, DSV, Vak Kimsa, Eurofragance i PJM Pujadas.

L’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) de l’Ajuntament de Rubí ha editat en format digital la publicació 'Rubí, indústria de futur. Bones pràctiques ambientals als polígons d’activitat econòmica', una guia de recomanacions normatives i d’un total de 25 exemples de bones pràctiques que aquestes empreses rubinenques han posat en marxa per tenir cura del medi ambient i millorar així la imatge del seu entorn i la qualitat del mateix.
La publicació, que es pot consultar a la web de l’OSE, inclou la referència normativa que s’ha d’aplicar en cadascun dels àmbits per tal que, tant les empreses del nostre entorn com aquelles que vulguin venir a instal·lar-se a algun dels 11 polígons d’activitat econòmica (PAE), les coneguin de forma completa per poder garantir la qualitat i millora paisatgística i ambiental i fomentar l’ús d’energies renovables als polígons del municipi.
“Rubí indústria de futur” està estructurada en 11 àmbits temàtics relacionats amb l’aigua, els residus, la qualitat atmosfèrica, la seguretat, la neteja o els tancaments i espais exteriors, entre d’altres, amb indicacions dels principals supòsits que les empreses poden aplicar, com l’estalvi, la prevenció, la reutilització, la eficiència o la millora dels processos, i 25 exemples de mesures implementades per empreses de la ciutat per tal d’aconseguir aquestes fites.

Tots els exemples inclouen el nom de l’empresa, els sector d’activitats, l’àmbit de millora, la mesura implantada i com s’han portat a terme els seus objectius, quines han estat les fonts de finançament i els beneficis obtinguts per les empreses que han impulsat aquesta bona pràctica mediambiental.