Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa participa en el col·loqui de representants locals organitzat per Alcaldes.eu a Sabadell Carme García exposa la necessitat de reformar i millorar el sistema de finançament local. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa participa en el col·loqui de representants locals organitzat per Alcaldes.eu a Sabadell

Carme García exposa la necessitat de reformar i millorar el sistema de finançament local.
L’alcaldessa de Rubí, Carme García, ha participat a la trobada amb altres màxims representants d’administració locals com Barberà, Castellbisbal, Cerdanyola, Premià, El Papiol, Ripollet, organitzat per la publicació Alcaldes.eu per debatre la gestió dels municipis catalans amb l’actual govern de l’Estat espanyol. L’alcaldessa ha demanat un sistema estable de finançament per als municipis “llargament reclamat però que en aquests moments es fa imprescindible”. Carme García creu que “més que de diners hem de parlar de competències que evidentment han de tenir la dotació pressupostària suficient per poder-les dur a terme”. En aquest sentit, l’alcaldessa de Rubí ha recordat que bona part de les lleis aprovades en els darrers anys han traspassat noves competències als ajuntaments sense que aquestes s’hagin dotat de la seva partida pressupostària corresponent. Com a exemples, s’ha referit a la llei de la dependència i a la llei de protecció d’animals que obliga als ajuntaments a assumir el manteniment dels animals abandonats que ja no poden ser sacrificats. Carme García considera necessari definir quines són les competències obligatòries que han d’assumir els Ajuntaments i que aquestes vagin acompanyades d’un finançament adequat per poder-les complir.
Així mateix, García també ha qualificat de positives les recents mesures de suport econòmic aprovades per l’Estat per a aquells ajuntaments amb problemes econòmics per pagar els seus proveïdors, però ha recordat que molts ajuntaments “fa anys que estem treballant aplicant mesures per minimitzar la crisi i, per tant, no tenim problemes per pagar”. De fet ha posat com exemple l’Ajuntament de Rubí del què ha informat tancarà l’any 2011 en positiu.

El col•loqui, presidit per l’alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, i pel director i editor de la publicació, Xavier Roca, ha tractat aspectes com les relacions que poden establir els ajuntament catalans amb l’administració central, com es podria articular la gestió que fan els Consells Comarcals, quines mesures han de prendre els ajuntaments per superar la situació de crisi, entre d’altres.
La publicació Alcaldes.eu és una revista en línia dedicada a la informació dels municipis catalans i els seus gestors, que permet compartir experiències i idees entre alcaldes i estar en contacte amb les inquietuds i necessitats del ciutadà.