Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa mostra el seu condol per la mort del fotògraf Paco Elvira, coautor del llibre 'Rubí en molts sentits' El fotoperiodista va perdre la vida aquest dilluns a les costes del Garraf, mentre preparava un reportatge. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’alcaldessa mostra el seu condol per la mort del fotògraf Paco Elvira, coautor del llibre 'Rubí en molts sentits'

El fotoperiodista va perdre la vida aquest dilluns a les costes del Garraf, mentre preparava un reportatge.
El fotògraf Paco Elvira, de 64 anys, ha estat trobat mort aquest dilluns a les costes del Garraf, mentre preparava un reportatge. Elvira va caure per un penya-segat a la roca de la Falconera per causes que es desconeixen. La família n'havia denunciat la desaparició dissabte.

L’alcaldessa de Rubí, Carme García, ha destacat la feina del fotoperiodista, que va començar a treballar durant la transició. García ha mostrat el seu condol per la desaparició d’Elvira, “tot un referent del fotoperiodisme que va tenir vinculació amb la ciutat”. I és que Paco Elvira va ser l’autor de les fotografies del llibre “Rubí en molts sentits”, un volum escrit per Joan Manuel Tresserras, entre d’altres autors, i editat l’any 2001.

Elvira era considerat un dels grans fotoperiodistes del país. Col·laborador habitual dels suplements dominicals de La Vanguardia i d’El Periódico, era professor de fotoperiodisme a la facultat de Periodisme de la Universitat Autònoma de Barcelona i de gèneres i edició fotogràfica a la Universitat Pompeu Fabra. També feia classes a l'escola de fotografia IDEP.

Va ser editor gràfic del diari Rècord i de la revista Públic. La publicació Photography Year Book va publicar en dues ocasions fotografies seves entre les millors de l'any. Al llarg de la seva carrera havia estat guardonat amb un premi Fotopress i també el Pica d'Estats. Entre els seus treballs més emblemàtics destaquen els viatges que va fer al nord d'Irlanda per a retratar el conflicte i les seves imatges com a enviat especial a la guerra dels Balcans, a més de llargues estades a l’Afganistan, Cuba, l’Argentina, Mèxic, Zanzíbar i Camerun, entre d’altres.