Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa lliura les claus de 33 pisos de lloguer a Can Sant Joan als seus nous inquilins Prèviament, Carme García ha visitat els nous habitatges de protecció oficial acompanyada del secretari d’Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat i del delegat territorial de la Generalitat. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa lliura les claus de 33 pisos de lloguer a Can Sant Joan als seus nous inquilins

Prèviament, Carme García ha visitat els nous habitatges de protecció oficial acompanyada del secretari d’Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat i del delegat territorial de la Generalitat.
L’alcaldessa de Rubí, Carme García, el secretari d’Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat, Carles Sala, i el delegat territorial del govern de la Generalitat, Salvador Jorba, han lliurat les claus dels 33 pisos de protecció oficial de lloguer situats a la parcel·la 10 de Can Sant Joan.

Els habitatges, construïts per l’Institut Català del Sòl (INCASÒL), han estat promoguts per l’Ajuntament de Rubí, la societat municipal Promocions Urbanes de Rubí SA (PROURSA) i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, que en serà l’administradora.

L’alcaldessa s’ha mostrat satisfeta “pel fet de poder donar les claus d’aquests 33 habitatges als seus nous llogaters i de poder començar a omplir aquest nou barri de la ciutat”. Carme García ha explicat que “el lloguer pot ser un pont de transició per a aquells joves que en un futur vulguin adquirir un pis de compra”.

El secretari d’Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat, Carles Sala, ha explicat que “s’ha produït un canvi en el comportament social, fruit de la conjuntura: en aquests moments hi ha molts joves que no disposen de prou recursos per a comprar un habitatge”. En aquest sentit, segons Sala, “la Generalitat va ser previsora i va programar diferents promocions d’habitatge públic de lloguer, entre elles de la Can Sant Joan, per fer front a aquesta situació”. El secretari d’Habitatge també ha assegurat que “els pisos de Can Sant Joan són un bon exemple de foment de l’habitatge, ja que són perfectes per a mantenir un projecte de vida d’una unitat convivencial”.

La promoció consta de dos edificis de 33 habitatges cadascun, situats a les parcel·les 10 i 11 de Can Sant Joan. Avui es lliuren els pisos de la parcel·la 10, mentre que les claus dels habitatges de la parcel·la 11 s’entregaran durant el segon trimestre d’enguany.

Els pisos són tots de dues habitacions i tenen una superfície útil que oscil·la entre els 54,43 m2 i els 62,78 m2. Un dels habitatges de la planta baixa està adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. Tots els pisos tenen una plaça d’aparcament vinculada a l’habitatge. El preu de lloguer d’aquests habitatges oscil·la entre els 390 i els 450 euros, sense incloure les despeses comunitàries.

La promoció s’ha projectat amb criteris de sostenibilitat, innovació i estalvi energètic, com ara l’aprofitament de l’energia solar per produir aigua calenta sanitària, façanes amb aïllament tèrmic i recollida selectiva d’aigües residuals i de pluja, entre d’altres.

El passat mes de novembre, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, conjuntament amb l’Ajuntament de Rubí i PROURSA, van sortejar aquests 66 habitatges de protecció oficial en règim de lloguer a Can Sant Joan. En total es van presentat 305 sol·licituds, de les quals se’n van admetre 220. Les 85 restants van quedar excloses al no complir els requisits de la normativa o bé per falta de documentació.

Prèviament a l’acte de lliurament de claus, que ha tingut lloc aquest migdia a l’auditori del Castell, l’alcaldessa, acompanyada del secretari d’Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat i del delegat territorial del Govern català, ha visitat un pis de mostra de la promoció de Can Sant Joan, ubicat al carrer de Marconi, 55.

Recollida de sol·licituds
Recordem que l’ 1 d’abril finalitza el termini de recollida de sol·licituds per a optar a un dels 61 pisos de protecció oficial disponibles a la ciutat. Aquests habitatges formen part de 4 promocions diferents, dues d’elles en règim de venda (c/ Lepant i Sant Jordi Parc) i les altres dues, de lloguer (c/ Belxite i c/ Pontevedra).