Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa lliura les claus de 17 dels 22 pisos de lloguer de protecció oficial del carrer Belchite El preu dels habitatges, que tenen entre 1 i 3 habitacions, oscil·la entre els 303 i els 472 euros. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa lliura les claus de 17 dels 22 pisos de lloguer de protecció oficial del carrer Belchite

El preu dels habitatges, que tenen entre 1 i 3 habitacions, oscil·la entre els 303 i els 472 euros.
L’alcaldessa de Rubí, Carme García, ha lliurat les claus de 17 dels 22 pisos de protecció oficial en règim de lloguer del c/ Belchite, a la Zona Nord, als seus nous inquilins. García, que s’ha mostrat molt satisfeta de poder entregar aquests habitatges, ha explicat que “aquesta promoció de lloguer feta íntegrament per PROURSA, que compta amb preus assequibles, en una petita dimensió pot ajudar a millorar la situació actual”.

Carme García ha comentat que “hi ha hagut més demanda que oferta –es van presentar 213 sol·licituds per a només 22 pisos–, però també és veritat que a última hora hi ha hagut un parell o tres de persones que han renunciat als pisos que els havien estat adjudicats, perquè amb el context de crisi actual, a la gent jove cada cop li costa més independitzar-se i, malgrat que els pisos costen entre 300 i 470 euros tot inclòs, la situació econòmica fa que, al final, la gent jove es quedi a casa amb els pares”. La resta de pisos que han quedat vacants s’adjudicaran en els propers dies, seguint l’ordre de la llista establert al sorteig.

L’alcaldessa també ha comentat que l’Ajuntament està intentant que els bancs posin els seus pisos a disposició de la borsa de lloguer de PROURSA a preus assequibles. “Tenint en compte que ara rescatarem alguns bancs amb diner públic, i veient que en aquests moments la gent no pot comprar pisos perquè no hi ha crèdit i perquè aquests continuen sent cars per la situació econòmica que tenim, és de justícia social que els bancs aportin el seu gra de sorra i posin els pisos que tenen buits a disposició de la borsa de lloguer de PROURSA”.

Pisos lluminosos i aïllats acústicament
L’edifici, promogut per la societat municipal Promocions Urbanes de Rubí S.A. (PROURSA), consta de 4 plantes, amb 5 o 6 habitatges per planta. També disposa de 15 places d’aparcament vinculades als pisos i 6 trasters. La superfície útil dels habitatges, que poden tenir 1, 2 o 3 dormitoris, oscil·la entre els 41 i el 72 metres quadrats. En total hi ha 8 habitatges d’una habitació, d’aproximadament uns 41 m2; 12 habitatges de dues habitacions, d’uns 52 m2; i 2 habitatges de tres habitacions, d’uns 71 m2, un d’ells adaptat per a persones amb mobilitat reduïda.

L’edifici és molt lluminós, gràcies a les diverses claraboies que hi ha als espais comuns i a les finestres que hi ha al final de tots els passadissos, que fan que, de dia, la llum artificial pràcticament sigui innecessària.

El preu dels pisos de lloguer, que inclou les despeses de comunitat i la plaça de pàrquing o el traster vinculat, oscil·la entre els 303,32 i els 472 euros, en funció de la mida de cada habitatge. La durada del contracte, tal com marca la Llei d’arrendaments urbans, és de 5 anys.