Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa inaugura l’exposició Moments de dansa a l’Antiga Estació Aquesta mostra fotogràfica recull la feina feta a l’Escola Teresa Altet, la impulsora d’aquest projecte, en l’àmbit del llenguatge corporal. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa inaugura l’exposició Moments de dansa a l’Antiga Estació

Aquesta mostra fotogràfica recull la feina feta a l’Escola Teresa Altet, la impulsora d’aquest projecte, en l’àmbit del llenguatge corporal.
L’alcaldessa de Rubí, Carme García, i el director general del Centre de Promoció de la Cultural Popular i Tradicional Catalana de la Generalitat, Lluís Puig, van inaugurar la mostra “ Moments de dansa” a la sala d’exposicions Antiga Estació.

A través de 34 fotografies (realitzades pel fotògraf rubinenc Enric Monté) i de diferents objectes, l’exposició mostra el treball que s’ha fet a l’Escola Teresa Altet en el marc del projecte Modelatge d’expressió corporal. Es tracta d’una iniciativa creada i desenvolupada pel professorat d’aquest centre educatiu, amb l’assessorament i direcció del ballarí i coreògraf rubinenc Joan Serra, que es va començar a preparar el curs passat amb la participació dels 450 alumnes del centre. L’objectiu és que aquest projecte tingui continuïtat i que, gràcies a aquesta exposició, es pugui donar a conèixer a la resta d’escoles de la ciutat.

“Moments de dansa” mostra la importància del llenguatge del cos, del moviment i de la dansa en el desenvolupament global de les persones i, especialment, dels infants. A més, gràcies a Modelatge d’expressió corporal, també s’ha introduït la dansa tradicional catalana a les aules.

L’alcaldessa, Carme García, ha felicitat els alumnes i professors de l’Escola Teresa Altet per la feina que han fet en el marc d’aquest projecte i ha explicat que “Rubí té una etiqueta, la de la dansa, de la qual ens n’hem de sentir orgullosos”. Segons el director general del Centre de Promoció de la Cultural Popular i Tradicional Catalana de la Generalitat, Lluís Puig, “hem d’assegurar la transmissió de les formes d’expressar-nos, de la nostra cultura, a la canalla”. Per la seva banda, el coreògraf Joan Serra ha afirmat que “la societat necessita altres tipus de llenguatge, no únicament el verbal” i ha assegurat: “Jo he fet una feina important, però sense l’Enric Monté –el fotògraf– i sense els mestres de l’Escola Teresa Altet, això no hagués arribat enlloc”. Per últim, Dora Rodríguez, de l’equip directiu del centre, ha recordat que l’Escola Teresa Altet treballa des de fa temps la cultura popular i que fins i tot van crear una colla gegantera. Segons Rodríguez, “aquesta és una escola que ha cregut molt en la dansa tradicional i en el llenguatge corporal i en el fet de mostrar als infants que ens podem expressar d’altres maneres i no només amb paraules”.

Un cop fets els parlaments inaugurals, el coreògraf Joan Serra va fer ballar a gairebé tots els assistents a l’exterior de la sala d’exposicions, per mostrar al públic una part de la feina realitzada durant els tallers.